Biluthyrning Vitória

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Vitória på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Vitória

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Brasilien
  3. Vitória
EasyTerra Biluthyrning Vitória är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Vitória

Inledning

Vitória är huvudstad i den brasilianska staten Espírito Santo och är känd för stränderna i närheten och de kulturella evenemangen. Det är också en perfekt utgångspunkt för utflykter med hyrbil till städer och andra sevärdheter i grannskapet, såsom Vila Velha, Guarapari, Domingos Martins och Serra.

Befolkning

Staden har omkring 315 000 invånare.

Geografiskt läge

Vitória ligger på Brasiliens östkust och är omgiven av ett sammanhängande system av sjöar och floder vilket gör att staden i själva verket ligger på en ö. Ön är underbar: där finns stränder, mangroveskogar och klippformationer som Maciço da Fonte Grande och Pedra dos Olhos. Vitória ligger omkring 50 mil nordost om Rio de Janeiro.

Ekonomi

Hamnverksamheten utgör ryggraden i den lokala ekonomin. Det finns två hamnar: hamnen i Vitória och hamnen i Tubarão, en av världens största hamnar för omlastning av järnmalm. Den byggdes av gruvbolaget Vale. Föga överraskande har Vitória också stålindustri: ArcelorMittal har en stor fabrik här. Turismen spelar en betydande roll som inkomstkälla. Det finns vackra stränder nära Vitória.  

Flygplatser

Vitória flygplats (också: Eurico de Aguiar Salles flygplats), ligger 1 mil norr om centrum, nära den populära stranden Camburi. Från stadens centrum kan man ta sig till flygplatsen i hyrbil på omkring 15 minuter. Först tar man Av. Leitão da Silva norrut och därefter Av. Fernando Ferrari till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Vitória har utmärkt allmän stadstrafik. Bussarna är moderna och de flesta busslinjerna går var tionde minut under dagtid. Det finns också bra bussförbindelser med andra brasilianska städer, såsom Rio de Janeiro, Sâo Paulo, Salvador och Belo Horizonte. Den centrala busstationen (Terminal Rodoviário Carlos Alberto Vivácqua Campos) ligger i centrum. Man bör tänka på att detta är långa bussresor. Vitória har ingen tågstation; den närmaste ligger i Cariacica, omkring 2 mil väster om stadens centrum. 

Trafik och parkering

Vitória är en livlig hamnstad och turistattraktion. Trafiken i centrum kan vara intensiv och det är inte lätt att hitta en gratis parkeringsplats på gatan. Det finns några parkeringsplatser och parkeringshus i och runt om centrum, men vi rekommenderar inte att man utforskar centrum i hyrbil; det är bättre att lämna den vid hotellet (de flesta hotell har parkeringsmöjligheter) och använda den till utflykter i de vackra omgivningarna och till de lugna stränderna. 

Hotell

Vitória har ett enormt logiutbud. Många internationella hotellkedjor har filialer här, men det finns också mysiga familjepensionat och mellanklasshotell. I stadens centrum hittar man främst affärshotell. Turisthotell och anläggningar hittar man vid stränderna, de flesta precis norr om Vitória.

Externa källor

För mer information om Vitória rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Vitória

EasyTerra Biluthyrning Vitória jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Brasilien, men i en annan stad än Vitória, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Brasilien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Brasilien du vill hyra en bil.