Biluthyrning Cardiff

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Cardiff på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Cardiff

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Storbritannien
  3. Biluthyrning Wales
  4. Cardiff
EasyTerra Biluthyrning Cardiff är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Cardiff

Inledning

Cardiff är huvudstaden i Wales och fram till nyligen så var den främst känd som ett industricentrum. Detta har ändrats under de allra senaste åren: man har rustat upp stadens centrum som till stor del har förvandlats till ett område för fotgängare. Staden besöks främst av människor som är intresserade av Wales historia och kultur, men även av shoppingälskare: Cardiff har utvecklats till ett shoppingparadis.

Befolkning

Staden har nästan 350 000 invånare.

Geografiskt läge

Cardiff är beläget i den sydvästra delen av Wales vid floden Severns breda mynning som övergår i Bristolkanalen. Den naturliga hamnen kallas Cardiff Bay eller Tiger Bay. I norr, öster och väster omges staden av kullar av vilka den högsta är Garth Hill (307 meter).

Ekonomi

Den lokala ekonomin kretsade en gång i tiden runt Cardiffs hamn, som främst användes till att skeppa kol från gruvorna norr om staden. Kolutvinningen har försvunnit och med den, hamnens betydelse. Finansiell service, metallarbete, biltillverkning och teknik är idag ekonomins pelare. Cardiff inriktar sig mer och mer på turismen; det är ett av Storbritanniens främsta shoppingresemål.

Flyglatser

Cardiff flygplats är Wales enda internationella flygplats. Den är belägen 1,6 mil sydväster om staden. Flygplatsen är enklast att nå med hyrbil via motorväg A48 som går norr om staden. Vid Culverhouse Cross svänger man sedan av på Port Road som leder till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Staden har ett utmärkt nätverk av stadsbussar som även går till platser längre bort som till exempel Newport, Barry och Cardiff internationella flygplats. Under sommarmånaderna transporterar vattenbussen River Taff Waterbus passagerare mellan Millennium Stadium, Cardiff Bay och Penarth. Bussbolagen National Express och Megabus upprätthåller förbindelsen med städer ännu längre norrut, inklusive Swansea, London, Newcastle-upon-Tyne och Manchester.

Trafik och parkering

En stor del av Cardiffs centrum är en zon för fotgängare. Det finns ett flertal parkeringsgarage, som ägs av regeringen eller av privatpersoner. Kommunens parkeringshus Castle Mews, North Road och Sophia Gardens ligger i stadens centrum. I Cardiff Bay ligger till exempel Havannah Street Garage och Barrage Car Park. Pendelparkeringsplatser hittar man i närheten av County Hall och Crown Way.

Hotell

Cardiff har ett bra utbud av logi; de flesta hotellen ligger i närheten av stadens centrum och nära Cardiff Bay. Det finns enkla gästhus, medelklass hotell och lyxig logi. Man bör tänka på att det är svårt att få ett hotellrum när det är något stort evenemang på Millennium Stadium, särskilt när det nationella rugby- eller fotbollslaget spelar. 

Externa källor

För mer information om Cardiff, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Cardiff

EasyTerra Biluthyrning Cardiff jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Cardiff, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.