Biluthyrning Newcastle

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Newcastle på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Newcastle.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Newcastle

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Storbritannien
  3. Biluthyrning England
  4. Biluthyrning Newcastle
EasyTerra Biluthyrning Newcastle är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Newcastle

Inledning

Newcastle grundades av romarna som en fästning vid Hadrianus mur, för att driva tilllbaka atackerna från de skotska stammarna. Stadens fullständiga namn är Newcastle upon Tyne, för att skilja staden från två andra städer med samma namn. Stadens logo är Tynebron, som ansluter Newcastle till Gateshead. Det är en kompakt och attraktiv stad, som är berömd för sitt nattliv och kulturella evenemang. Enligt guideboken Rough Guide to Britain, så är Newcastles nattliv en av Storbritanniens största turistattraktioner.

Befolkning

Staden har en befolkning på 250 000 invånare, men i storstadsområdet runtomkring Newcastle bor det omkring en miljon människor. Den som bor i Newcastle kallas för en geordie. Var detta namn kommer ifrån är oklart, men enligt somliga hänvisar detta smeknamn till stadens lojalitet mot kung George II.

Geografiskt läge

Newcastle ligger vid floden Tynes norra strand (Gateshead är belägen på den södra stranden), i nordöstra England, nära gränsen till Skottland.

Ekonomi

Under den industrirella revolutionen så utvecklades Newcastle till ett centrum för kolgruvor. Det fanns också stora skeppsvarv längs floden Tynes lägre lopp. När dessa tunga industrier försvann började staden förfalla, men nu har den långsamt återhämtat sig. Idag är det en trendig stad, särskilt berömd för sitt energiska nattliv, kulturella institutioner och evenemang. Det är en britternas populäraste resmål för en weekendresa. Dessutom har Newcastle utvecklats till ett vetenskapscentrum, som har specialiserat sig på bioteknologi.

Flygplatser

Newcastle flygplats är belägen tio kilometer nordväst om staden. Flygplatsen ligger 15 minuter från Newcastles centrum med hyrbil. Man följer motorvägen A1 norrut och tar utfart A696. Denna väg går till flygplatsen. Utfarten är tydligt angiven på vägskyltar.

Kollektivtrafik

Newcastle har ett bra kollektivtrafiksystem, som består av tunnelbana och bussar. Tunnelbanan har två linjer, som går parallellt med varandra i centrum. Man kan ta sig till alla destinationer inuti och utanför Newcastle centrum med buss.

Trafik och parkering

Det kan vara svårt att hitta parkeringsplats till hyrbilen på gatan. Lyckligtvis finns det många andra alternativ när man vill parkera hyrbilen. Det finns hela nio parkeringsgarage och nästan fyrtio parkeringsplatser inuti och runtomkring Newcastles centrum. Dessutom kan man parkera hyrbilen på en av pendelparkeringarna vid tunnelbanestationerna Callerton Parkway, Kingston Park och Regent Centre.

Hotell

Newcastle har ett bra utbud av logi, från vandrarhem och pensionat för backpackers till lyxhotell med typisk brittisk atmosfär. Dessutom finns det många olika möjligheter att hyra lägenhet under korta eller långa perioder. De två turistbyråerna (vid Quayside och vid Central Arcade) kan hjälpa besökaren att hitta logi. Eftersom Newcastle är ett populärt resmål för stadsresor rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid före resan, särskilt under sommaren.

Externa källor

För mer information om Newcastle rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Newcastle

EasyTerra Biluthyrning Newcastle jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Newcastle, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.