Biluthyrning Manchester

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Manchester på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Manchester

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Storbritannien
 3. Biluthyrning England
 4. Biluthyrning Manchester
EasyTerra Biluthyrning Manchester är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Manchester

Biluthyrning Manchester
Biluthyrning Manchester

Inledning

Manchester gillar att presentera sig själv som Förenade kungarikets andra största stad, även om Birmingham har en större befolkning. Men, enligt invånarna (Mancunians), så har Manchester en rikare historia och har kommit med fler bidrag till England och världen (industri, musik och sport). Emellertid så är Manchester ett roligt resmål för en kort stadsresa. Staden har en stor kulturell mångfald (det finns ett Chinatown, Curry Mile (indiskt område) och ett gaykvarter, Gay Village. Manchesters rika förflutna avspeglar sig i dess historiska byggnader, industriella arv och många intressanta museer.

Befolkning

Staden har en befolkning på 460 000 invånare, men i Stor-Manchesters storstadsområde bor det över 2,5 miljoner människor.

Geografiskt läge

Manchester är också berömd för att vara huvudstaden i norra England. Staden är belägen i nordvästra England, på ungefär samma avstånd från Liverpool som från Leeds. Stadens centrum ligger på den östra stranden av floden Irwell. Från norr till öster om staden ligger Penninska bergen. Merseyfloden rinner söder om centrum.

Ekonomi

Manchester var en gång i tiden en viktig industristad, men det är länge sedan. Idag är den största delen av arbetskraften anställd inom servicesektorn. Denna sektor domineras av olika typer av finansiell service (banker, försäkringsbolag). Dessutom är staden ett viktigt centrum för utbildning, den har två stora universitet. 

Flygplatser

Flygplatsen ligger 1,7 mil sydväster om stadens centrum och är enkel att nå med hyrbil. Manchester flygplats ligger precis bredvid motorväg M56 (avfart 5) som ansluter Manchester ringväg (M60, utfart 4). Avfarten till flygplatsen och vägen till terminalerna är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Manchester har utmärkt kollektivtrafik, som består av ett tätt spårvägs- och bussnät. Metrolink är ett spårvägsnät med tre linjer. Dessutom finns det mer än femtio busslinjer. Metroshuttle bussarna är gratis och går mellan Manchesters affärsdistrikt.

Trafik och parkering

Manchester är en livligt trafikerad stad och det kan vara svårt att hitta med en hyrbil. Ett tips: om man kör vilse kan man följa skyltarna mot den inre ringvägen. Därifrån är det antagligen enklare att nå målet. Att hitta en parkeringsplats till hyrbilen kan vara svårt och att parkera i centrum är också mycket dyrt. De billigaste alternativen om man vill parkera hyrbilen är parkeringsfaciliteterna på Salford Central Station, bakom Piccadilly Station och på andra sidan gatan av katedralen. Man bör vara uppmärksam på att en dubbel gul linje längs trottoarkanten betyder att det är förbjudet att parkera där!

Hotell

Det finns ett enormt utbud av logi i Manchester: från lyxiga femstjärniga hotell till enkla pensionat och bed & breakfast. Turistbyrån vid St Peter’s Square kan hjälpa besökaren att hitta passande logi. Om man har ett speciellt hotell eller område i åtanke så rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Manchester rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • City Inter-Rent
 • Dollar Rent a Car
 • Easirent
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • Green Motion
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Touring Cars
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Manchester

EasyTerra Biluthyrning Manchester jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Manchester, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.