Biluthyrning Birmingham

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Birmingham på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Birmingham.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Birmingham

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Storbritannien
  3. Biluthyrning England
  4. Biluthyrning Birmingham
EasyTerra Biluthyrning Birmingham är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Birmingham

Biluthyrning Birmingham
Biluthyrning Birmingham

Inledning

Birmingham kallas även för Englands andra stad, efter London. Det pågår dock en stor tvist med Manchester om denna titel. Staden skadades svårt under Andra världskriget. Redan under 1950- och 1960-talen restaurerades många byggnader, men på 1990-talet bestämde sig kommunfullmäktige för att renovera centrum. Nuförtiden är Birmingham en attraktiv stad, med nya torg, som till exempel Centenary Square och Millennium Place, det vackra renoverade shoppingcentrat Bull Ring och kanalerna som har återuppbyggts och fått tillbaka sin forna glans och där man hittar många restauranger och caféer.

Befolkning

Birmingham har 1 miljon invånare, men om man räknar med både stadsområdet och omgivningarna så bor 2,5 människor här.

Geografiskt läge

Staden ligger i hjärtat av West Midlands, Englands centrala region. Detta brukade också vara hjärtat i Det svarta landet, uppkallat efter fabrikerna med sina rykande skorstenar. Den största delen av dem har försvunnit. Söder och väster om staden finns det bergsryggar: Lickey Hills och Clent Hills. Den 315 meter höga Walton Hill är den högsta punkten i närheten av Birmingham.

Ekonomi

Förr i tiden var Birmingham centrum för tungindustri och vapenindustri. Man producerade ångmaskiner, skeppsdelar, tågvagnar, kanoner, gevär och pistoler. Dessa industrier har nästan försvunnit, men Birmingham har fortfarande en del industriproduktion (huvudsakligen öl och choklad - staden är bas för chokladjätten Cadbury’s). Även två av världens största banker grundades i Birmingham: Lloyds Bank och Midland Bank (nuförtiden HSBC). Stadens tre universitet ger inte bara många arbetstillfällen utan är även en källa för många tekniska företag. Dessutom är Birmingham ett viktigt centrum för utställningar och kongresser, med kongressanläggningarna International Convention Centre och National Exhibition Centre.

Flygplatser

Birmingham flygplats är belägen 13 kilometer öster om stadens centrum. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: den ligger vid motorväg A45. Från Birmingham tar man först motorväg A6 (eller tullväg M6), sedan utfart M42. Vägen till flygplatsen är tydligt angiven på vägskyltar.

Kollektivtrafik

Birmingham har bra offentliga transportfaciliteter. Det finns ingen central busstation: de flesta linjer avgår från olika platser i stadens centrum till förorterna. Dessutom finns det två ringlinjer (8-Inner Circle och 11-Outer Circle). Det finns även en spårvagnslinje från stationen Snow Hill till Wolverhampton, via Jewellery Quarter. Det finns vattenbussar i Birminghams kanaler. På grund av sin låga hastighet är de inte särskilt populära bland lokalinvånarna, men för besökare är det ett kul sätt att utforska staden. 

Trafik och parkering

Birminghams centrum är delvis endast tillgängligt för fotgängare. Gator som tillåter motortrafik är ofta enkelriktade. Detta kan göra att det är svårt att hitta. Det kan också visa sig vara komplicerat att hitta en parkeringsplats till hyrbilen. I turistkiosker kan man få en karta över parkeringsfaciliteter runtomkring och inuti stadens centrum.

Hotell

Birmingham har ett brett utbud av logi. Man hittar billiga vandrarhem och bed & breakfasts, bra medelklasshotell och lyxhotell som tillhör internationella kedjor. Eftersom det organiseras många sammankomster och utställningar i Birmingham, så rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid före resan.  

Externa källor

För mer information om Birmingham rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Birmingham

EasyTerra Biluthyrning Birmingham jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Birmingham, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.