Biluthyrning Leeds

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Leeds på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Leeds

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Storbritannien
  3. Leeds
EasyTerra Biluthyrning Leeds är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Leeds

Biluthyrning Leeds
Biluthyrning Leeds

Inledning

Leeds ligger inte på toppen av många listor över städer att besöka. Ändå är det en mycket attraktiv stad, berömd för sitt stora shoppingutbud, sitt nattliv och sin lyckade blandning av historisk och modern arkitektur. Leeds är belägen i en vacker region (Yorkshires dalar, Yorkshires hedar och naturområdet Peak District). Den historiska staden York ligger endast ett stenkast därifrån och är enkel att nå med hyrbil.

Befolkning

Staden har nästan en halv miljon invånare.

Geografiskt läge

Leeds är belägen i norra England, öster om Penninska bergen, vid floden Aire. Bradford ligger precis väster om Leeds, Manchester ligger sydväst om staden. Det vackra Peak District (av vilket en del är en Nationalpark) är beläget söder om Leeds.

Ekonomi

Den lokala ekonomins utveckling är jämförbar med Manchester. Leeds var en gång i tiden ett industricentrum men idag är staden ett av Storbritanniens främsta ekonomiska centrum, efter London. En fjärdedel av arbetskraften arbetar med finasiell service. Ytterligare en fjärdedel arbetar inom den offentliga sektorn, med administration eller utbildning (Leeds har två universitet). Turismen är av växande betydelse för staden, särskilt efter det att Leeds 2005 utnämndes till "Den bästa engelska staden att besöka utanför London".

Flygplatser

Leeds delar sin flygplats med den närliggande staden Bradford. Därför är flygplatsens namn Leeds Bradford internationella flygplats. Den ligger 1,8 mil nordväst om staden. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: den ligger precis intill A660 (man följer skyltarna mot Yeadon och Otley).

Kollektivtrafik

Staden har utmärkt kollektivtrafik. En linje (Free City Bus) är gratis och ansluter de viktigaste platserna i Leeds centrum. Denna kostnadsfria service fungerar från klockan halv sju på morgonen till klockan halv åtta på kvällen, förutom på söndagar. Dessutom finns det många färjeförbindelser mellan Granary Wharf, Brewery Wharf och Clarence Dock.

Trafik och parkering

Leeds har en ringväg runtomkring stadens centrum. Denna så kallade City Centre Loop är enkelriktad. För turister kan det vara något förvirrande att orientera sig, även om turistattraktionerna är tydligt angivna på skyltar. Att hitta en parkeringsplats till hyrbilen i centrum kan vara svårt. Ett bra alternativ är Woodhouse Lanes stora parkeringsgarage (ovanpå A64 som går genom centrum).

Hotell

Leeds har ett bra utbud av logi, även om budgetkategorin är något underrepresenterad. De flesta bed & breakfast ligger i närheten av universitetet vid Woodsley Road. Dessutom finns det ett brett urval av lägenheter, både för kortare och längre vistelser. Turistbyrån som ligger på järnvägsstationen kan hjälpa till med att hitta lämpligt logi. 

Externa källor

För mer information om Leeds rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Leeds

EasyTerra Biluthyrning Leeds jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Leeds, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.