Biluthyrning Santander

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Santander på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Santander

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Spanien
 3. Biluthyrning Santander
EasyTerra Biluthyrning Santander är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Santander

Biluthyrning Santander
Biluthyrning Santander

Inledning

Santander är huvudstaden i den autonoma regionen Kantabrien i norra Spanien. Denna hamnstad är en traditionell turistdestination, särskilt för spanjorerna själva. Kungafamiljen har sitt sommarställe här, Magdalena Palatset. Allt fler utländska turister upptäcker stadens charm. Regionen har varit befolkad under lång tid. De berömda grottmålningarna i Altamira beräknas vara 15 000 år gamla.

Befolkning

Staden har ungefär 385 000 invånare.

Geografiskt läge

Santander ligger i norra Spanien, mellan Asturien och den spanska delen av Baskien. Söder om staden ligger de Kantabriska bergens utlöpare (spanska: Cordillera Cantábrica). Det finns utmärkta möjligheter att klättra och vandra i dessa berg.

Ekonomi

Santanders hamn spelar stor roll för den lokala ekonomin. Inte endast för importen och exporten av varor. Det är även en stor fiskehamn och man bygger skepp där. Turism är också viktigt, särskilt inrikes turism. Sedan budgetflygbolagen började flyga hit upptäcker även allt fler utländska turister staden. 

Dessutom finns det stålindustri och Santander är hemstad för Europas största bank, Banco Santander (men huvudkontoret ligger nuförtiden i Madrid. Det upptar nästan ett helt distrikt som kallas Santander City). 

Flygplatser

Santander flygplats ligger i Camargo, 5 kilometer från stadens centrum. Flygplatsen används huvudsakligen av lågprisflygbolag och nås enkelt med hyrbil. Via motorväg A8 kan man köra till den större Bilbao flygplats på omkring en och en halv timme. Från flygplatsen finns det förbindelser till många spanska och europeiska städer.

Kollektivtrafik

Under dagen går det bussar en gång var 15: e minut. De flesta linjer avgår från Rådhuset och har sina sluthållplatser i slutet av stränderna. Buss 15 går från järnvägsstationen till stranden El Sardinero.

Det finns även ett fåtal färjeförbindelser till Pedreña, Somo och stränderna Puntal. Det finns också en färjeförbindelse till Plymouth i England! Om man vill röra lite på sig så kan man låna gratis cyklar på vissa platser i Santander (Jardines de Pereda, El Sardinero, La Magdalena).

Trafik och parkering

Santanders centrum är - särskilt under veckorna - mycket livligt trafikerat. Emellertid finns det ett flertal parkeringsgarage där man kan parkera bilen för att utforska resten av staden till fots eller med kollektivtrafik. Om man vill besöka stadens omgivningar, avlägsna stränder eller golfbanor är en hyrbil ett oumbärligt transportmedel. Det finns bra vägförbindelser till resten av Spanien: kustvägen N634 går från La Coruña via Santander till Bilbao. N611 går till Valladolid och N623 till Burgos.

Hotell

I Santander hittar man hotell i alla priskategorier: från enkla pensionat till lyxiga femstjärniga hotell. Norr om staden finns det några campingplatser, precis vid kusten. Även på andra sidan hamnen i Ribamontan Al Mar, finns det campingplatser. Om man planerar att besöka Santander under högsäsongen så bör man boka logi i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Santander, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Atesa
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • OK Rent a car
 • Rhodium Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Solmar
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Santander

EasyTerra Biluthyrning Santander jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Santander, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.