Biluthyrning Valladolid

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Valladolid på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Valladolid.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Valladolid

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Valladolid
EasyTerra Biluthyrning Valladolid är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Valladolid

Inledning

Valladolid är belägen på den plats där floderna Río Esgueva och Río Pisuerga möts. En gång i tiden var staden centrum för den spanska renässansen. Idag är det en modern stad med vibrerande och jordnära karaktär.

Invånare

Till invånarantalet är Valladolid den elfte största staden i Spanien. Staden har omkring 320 000 invånare. Tack vare det ganska stora antalet studenter har staden ett modernt utseende och atmosfär.

Geografiskt läge

Valladolid ligger ungefär 15 mil nordväst om Madrid, vilket är ungefär mitt i Spanien. Valladolid är belägen ungefär 10 mil från gränsen till Portugal.

Ekonomi

Först och främst är stadens ekonomi delvis beroende av de många studenterna. Universitet och skolor skapar arbetstillfällen åt lärare och administrativ personal. Studenterna har också ett positivt inflytande på stadens nattliv, som är känt för sin festatmosfär. Förutom denna inkomstkälla, är Valladolids ekonomi till stor del beroende av stadens industri. Handeln är också mycket viktig, till exempel med det vin som tillverkas i närheten av Valladolid. Dessutom är Valladolid huvudstad i Comúnidad Autónoma de Castilla y León, en (delvis) självstyrande region i Spanien. Slutligen lockar staden också turister. Moderniseringen och industrialiseringen har inte sopat bort det historiska arvet.

Flygplatser

Valladolid har en flygplats: Valladolids flygplats, som ligger ungefär 1,2 mil nordväst om staden. Flygplatsen hanterar inrikesflygningar och även europeiska flygningar. Bland annat använder följande flygbolag flygplatsen: Air France, Air Nostrum, Iberia, Portugalia och Ryanair.

Kollektivtrafik

Om man inte hyr bil är det ändå lätt att röra sig i staden. Det finns reguljära bussförbindelser till och från Madrid. Resan tar bara 2 timmar och 15 minuter. Dessutom kan man ta bussen till andra ställer. I själva staden finns ett bussbolag som tar besökarna till många platser. Det finns också bussförbindelser mellan flygplatsen och staden. En enkelbiljett kostar ungefär en euro. Om man bestämmer sig för att ta en taxi så kostar det ungefär 15 euro.

Trafik och parkering

Det finns inget särskilt att säga om trafik och parkering i själva Valladolid. Det finns ingen riktig högsäsong. Under sommaren finns det fler turister, men färre turister och mindre kommersiell aktivitet. Vintrarna kan vara ganska hårda, vilket kan göra det halt att köra bil.

Hotell

I allmänhet är det inte svårt att hitta hotellrum i Valaldolid. Emellertid rekommenderar vi att man bokar i förväg. Ibland kan det vara ont om hotellrum på grund av vissa (affärs-) evenemang.

Externa källor

För mer information om Valladolid rekommenderar vi Google och följande källor:    

Biluthyrningsplatser i Valladolid

EasyTerra Biluthyrning Valladolid jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Valladolid, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.