Biluthyrning Murcia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Murcia på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Murcia

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Spanien
 3. Biluthyrning Murcia
EasyTerra Biluthyrning Murcia är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Murcia

Biluthyrning Murcia
Biluthyrning Murcia

Inledning

Murcia är en spansk stad med ett moriskt (arabiskt) förflutet. Staden grundades på 800-talet av kalifen Abderrachman II. Floden Segura gav detta annars mycket torra område vatten. Araberna byggde ett bevattningssystem, vilket lade grunden till staden och områdets tillväxt. Den gamla stadsmuren härstammar från den moriska tiden och utgör en vacker kontrast till de romersk katolska kyrkorna i Murcia. Höjdpunkten är katedralen, som har byggnadselement i olika stilar eftersom den har byggts under olika epoker och det moriska slottet på Monteagudoberget.

Befolkning

Staden har över 400 000 invånare, fyra gånger mer än för hundra år sedan. Murcias tre universitet gör att staden har en ung befolkning och den atmosfär som är typisk för en universitetsstad: mycket nöjesliv i en historisk omgivning.

Geografikst läge

Murcia är beläget i den sydöstra delen av Spanien, i Seguraflodens dal. Nordost om staden ligger Alicante. Öster om staden ligger den populära badorten Torrevieja.

Ekonomi

Traditionellt sett har Murcias ekonomi byggt på jordbruk: odling av citrusfrukter som citroner och apelsiner, men även av sallad och tomat. Många av dessa produkter från Murciaregionen finns i snabbköpen i norra Europa.
Idag har turister med fast bostad i Murcia blivit allt viktigare för stadens ekonomi. Fler och fler nordeuropéer har sitt andra hem i eller nära Murcia.
Dessutom är staden ett utbildningscentrum. Förutom yrkesskolor har Murcia inte mindre än tre universitet. Det äldsta är Murcias Universitet. Dessutom finns Cartagenas Tekniska Högskola och det katolska universitetet San Antonio.

Flygplatser

Under de senaste åren har Murcias flygplats (eller San Javier) blivit allt viktigare, tack vare lågprisflygbolagen. Om man använder denna flygplats, rekommenderar vi att man bokar en hyrbil. Flygplatsen ligger 4,5 mil utanför staden och det finns endast tre direkta bussförbindelser om dagen.
Alicantes flygplats (El Altet) har fler internationella förbindelser och är mycket lätt att nå via motorväg (A7). Flygplatsen ligger ungefär 7 mil nordost om Murcia. Det finns planer på att bygga en ny flygplats söder om staden.

Kollektivtrafik

Den offentliga transporten i och omkring Murcia sköts av Latbus. Även om dessa bussar går överallt, är tidtabellen inte särskilt pålitlig. Om man vill upptäcka byarna i omgivningen rekommenderar vi att man hyr en bil.

Murcia har direkta tågförbindelser till Alicante, Valencia, Barcelona och Madrid. Just nu pågår arbete för att anlägga en höghastighetstågförbindelse till Spaniens huvudstad.

Trafik och parkering

Murcias huvudgata, Calle de Traperia, är bilfri. I stadens centrum är det svårt att hitta parkeringsplats på gatan. Det finns parkeringsplatser, men även där är det svårt att hitta en plats på kvällen. Lösning: lämna bilen på någon av parkeringsplatserna innan affärerna öppnar igen efter siestan, klockan 17. I Spanien är det förbjudet att parkera på gatan om trottoarkanten har en gul linje. Emellertid är det ibland svårt att se de gula linjerna på grund av slitage. Man kan parkera vid en blå linje men man måste då köpa en biljett från en automat. Säkerhetsbälte är obligatoriskt, både i baksätet och framsätet
I Spanien är böterna om man parkerar för länge eller på fel ställe höga. Dessutom måste utländska besökare betala direkt på plats.

Hotell

Murcia har ett rimligt antal hotell i alla prisklasser. Under högsäsongen och jullovet är det ett populärt semestermål. Därför rekommenderar vi att man bokar rum i förväg. Murcia har ett femstjärnigt hotell.

Externa källor

För mer information om Murcia rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Atesa
 • AurigaCrown Car Hire
 • Avis
 • Budget
 • Centauro
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • OK Rent a car
 • Rhodium Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Solmar
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Murcia

EasyTerra Biluthyrning Murcia jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Murcia, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.