Biluthyrning Torrevieja

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Torrevieja på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Torrevieja

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Torrevieja
EasyTerra Biluthyrning Torrevieja är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Torrevieja

Inledning

På sjuttonhundratalet var Torrevieja en fiskeby vid ett av vakttornen på den spanska Costa Blanca. Namnet betyder 'det gamla tornet'. Numera är det en stor stad, tack vare turismen. Nära staden ligger sex långa stränder (La Mata, Cabo Cervera, Los Locos, El Cura, Los Náufragos och Ferris), med en totallängd på ungefär 20 kilometer.

Befolkning

Staden har omkring 100 000 invånare, varav hälften är spanjorer och resten andra européer. Särskilt britterna har ett andra hem här eller bor permanent i Torrevieja.

Geografiskt läge

Torrevieja ligger på Costa Blanca på ostkusten i Spanien, söder om Alicante. Två stora saltsjöar (Las Salinas) nära staden utgör en nationalpark där man kan hitta många fågelarter. 

Ekonomi

Fisket och saltutvinningen var tidigare Torreviejas främsta inkomstkällor. Numera är det turismen, tack vare de vackra stränderna i omgivningen. Torrevieja har ett hälsosamt mikroklimat tack vare saltsjöarna, vilket lockar många pensionärer från de nordeuropeiska länderna. Det finns också en stor småbåtshamn. 

Flygplatser

Det finns två flygplatser nära Torrevieja. Murcia-San Javier flygplats ligger 2,5 mil söder om staden utmed AP-7 (Cartagena - Alicante). Detta är en avgiftsbelagd väg. Kustvägen N-332 förbinder alla de populära strandorterna och golfanläggningarna på kusten Mar Menor, däribland Torrevieja. Alicante flygplats El Altet ligger omkring 4 mil norrut och kan också nås via AP-7. Vägen till flygplatserna är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Den allmänna busstrafiken på Costa Blanca är bra. Company Costa Azul driver stadstrafiken och det finns också bussförbindelser med bland annat Alicante, Murcia och Elche, men konstigt nog finns det ingen direktförbindelse mellan Torrevieja och Alicante flygplats.

Trafik och parkering

Under högsäsongen (sommarmånaderna) är det mycket trafik i Torrevieja. Många gator är enkelriktade vilket gör att det är lätt att åka vilse. Under högsäsongen är det svårt, om inte omöjligt, att hitta en gratis parkeringsplats på gatan för ens hyrbil i centrum. Det är bättre att köra till småbåtshamnen: här hittar man infarten till ett stort underjordiskt parkeringshus. 

Hotell

Torrevieja har ett stort logiutbud: bed & breakfasts, pensionat, mellanklasshotell och lyxiga semesteranläggningar. Det finns också många lägenheter att hyra, särskilt nära den populära stranden Los Locos. Utlänningar, som bara befinner sig i Torrevieja under vintermånaderna, hyr också ut lägenheter. På grund av det stora antalet besökare blir hotellen snabbt fullbokade under sommaren. Vi rekommenderar att boka hotellrum i god tid om man vill stanna i Torrevieja under den här tiden. 

Externa källor

För mer information om Torrevieja rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Torrevieja

EasyTerra Biluthyrning Torrevieja jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Torrevieja, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.