Biluthyrning Luzern

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Luzern på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Luzern.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Luzern

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Schweiz
  3. Biluthyrning Luzern
EasyTerra Biluthyrning Luzern är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Luzern

Biluthyrning Luzern
Biluthyrning Luzern

Inledning

Luzern är en pittoresk by vid Vierwaldstättersjön i Schweiz. Den gamla delen av staden med sina smala gator är delvis omgiven av Museggmauer, en stadsmur från 1400-talet. Den täckta Kapellbron över floden Reuss är välkänd. Luzern är en perfekt operativ bas för resor genom bergen eller på sjön, till exempel till Altdorf på den södra sidan där Wilhelm Tell sköt en pil genom ett äpple på sin sons huvud.

Befolkning

Staden har nästan 80 000 invånare vilket gör den till den största staden i mitten av Schweiz.

Geografiskt läge

Luzern är belägen i hjärtat av Schweiz, på den plats där floden Reuss mynnar ut i den oregelbundna Vierwaldstättersjön. Staden är omgiven av berg, bland annat bergen  Pilatus (2 129 meter), Rigi (1 727 meter) och Bürgenstock (1 128 meter).

Ekonomi

Offentlig service, sjukvård och utbildning är viktiga sektorer i Luzern. Turismen är också en viktig inkomstkälla: staden besöks årligen av en miljon människor. Det finns även en del metallindustri och Luzern är ett handelscentrum för jordbruksprodukter från den bördiga omgivningen. Kantonen Luzern har minskat företagsskatterna betydligt för att locka fler investerare.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Zurich flygplats, omkring sex mil norr om Luzern. Den är enkel att nå med hyrbil via A14 och A4. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Verkehrsbetriebe Luzern (VBL) tar hand om den offentliga stadstransporten med bussar och trådbussar. Bussförbindelser till andra platser i Schweiz drivs av privata företag. Det finns även utmärkta tågförbindelser till bland annat Bern, Zurich och Basel.

Trafik och parkering

Luzerns infrastruktur är utmärkt: det är inga problem att ta sig runt med hyrbil. Det finns över tio parkeringsgarage i och utanför stadens centrum. Ett elektroniskt system guidar föraren till det närmaste parkeringsgaraget med lediga platser. Avgifterna är dock ganska höga.

Hotell

Luzern lockar många turister och har därför ett stort utbud av logi i alla prisklasser. Hotellen blir snabbt fullbokade både under vinter- och sommarmånaderna så det är bäst att boka i god tid. Om man inte hittar ett passande rum i staden så finns det gott om logi i närheten av staden, vid Vierwalderstättersjön. 

Externa källor

För mer information om Luzern, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Luzern

EasyTerra Biluthyrning Luzern jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Schweiz, men i en annan stad än Luzern, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Schweiz-sidan, där du kan välja i vilken stad i Schweiz du vill hyra en bil.