Biluthyrning Bern

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bern på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Bern.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bern

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Schweiz
  3. Biluthyrning Bern
EasyTerra Biluthyrning Bern är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bern

Biluthyrning Bern
Biluthyrning Bern

Inledning

Den schweiziska huvudstaden Bern är inte den allra största staden i landet. Den har ett vackert historiskt centrum som kom med på UNESCO:s världsarvslista 1983. Den medeltida miljön domineras av långa välvda gallerier och färgstarkt dekorerade fontäner. 

Befolkning

Bern har över 130 000 invånare, men huvudstadens hela storstadsområde, inklusive förorterna har över en halv miljon invånare.

Geografiskt läge

Bern är belägen på den så kallade schweiziska högplatån i den nordvästra delen av Schweiz. Stadens gamla centrum byggdes på en halvö, som omgavs av floden Aare. Bergen i närheten av staden är inte så höga: Gurten (958 meter) och Bantiger (947 meter).

Ekonomi

Staden är säte för den schweiziska regeringen så arbeten skapas främst inom den offentliga sektorn och inom servicesektorn. Turismen utgör också en viktig pelare i ekonomin. Folk besöker inte bara den historiska staden utan även pittoreska byar i Berner Oberland. 

Flygplatser

Flygplatsen Flughafen Bern-Belp är belägen alldeles sydöster om staden vid Aares västra strand. Från Berns centrum kan man nå flygplatsen med hyrbil via Sandrainstrasse och sedan Seftigenstrasse. Den kan också nås via motorvägen A6 som går längs Aares östra strand. Avfarten till Bern-Belp flygplats är tydligt angiven på båda vägarna. 

Kollektivtrafik

Bern har utmärkt offentlig transport, som drivs av stadsbussföretaget Bernmobil. Det finns ett flertal busslinjer och även tre spårvagns- och fem trådbusslinjer. S-Bahn upprätthåller förbindelserna till förorterna och platser i omgivningarna som till exempel Biel, Thun, Fribourg och Solothurn.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta i Bern med hyrbil, men att parkera i stadens centrum är förskräckligt dyrt, både på gatan och i parkeringsgarage. Ett billigare alternativ är pendelparkeringsgaraget Neufeld på den norra sidan av staden, vid motorväg A1. Härifrån kan man resa till centrum med kollektivtrafik.

Hotell

Bern har ett bra utbud av hotell, men hotellrum i Schweiz huvudstad är inte billiga, förutom backpacker-vandrarhemmet Glocke. Medelklass- och lyxhotell hittar man längsmed Zeughausgasse.

Externa källor

För mer information om Bern rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bern

EasyTerra Biluthyrning Bern jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Schweiz, men i en annan stad än Bern, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Schweiz-sidan, där du kan välja i vilken stad i Schweiz du vill hyra en bil.