Biluthyrning Lausanne

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lausanne på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Lausanne.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lausanne

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Schweiz
  3. Biluthyrning Lausanne
EasyTerra Biluthyrning Lausanne är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lausanne

Biluthyrning Lausanne
Biluthyrning Lausanne

Inledning

Den schweiziska staden Lausanne är ingångsporten till vintersportorterna i kantonen Vaud. Själva staden har också en del att komma med: en vacker stadskärna med en imponerande gotisk katedral, intressanta museer (däribland det Olympiska museet) och, tack vare det stora antalet studenter, ett pulserande nattliv. 

Befolkning

Staden har omkring 125 000 invånare, varav de flesta talar franska. 

Geografiskt läge

Lausanne ligger i Schweiz på den norra stranden till Genèvesjön (in French: Lac Léman). På andra sidan vattnet ligger den franska staden Évian-les-Bains (varifrån det kända mineralvattnet kommer) och nordväst om Lausanne ligger Jurabergen. Staden ligger över 6 mil nordost om Genève.

Ekonomi

Lausannes ekonomi är vid extremt god hälsa, tack vare exempelvis bidrag från flera olika multinationella företag som har sina huvudkontor här. Tobaksbolaget Philip Morris och förpackningskooperationen Tetra Laval har sina huvudkontor här och livsmedelsgiganten Nestlé har sitt huvudkontor i närliggande Vevey. Den internationella OS-kommitténs huvudkontor, som vissa kallar ännu ett multinationellt företag, ligger också här.  

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Genève internationella flygplats, 6 mil sydväst om Lausanne. Den är lätt att nå med hyrbil via motorväg A1. 

Kollektivtrafik

Lausanne har utmärkt kollektivtrafik bestående av (tråd) bussar och en tunnelbana. Från tågstationen finns det bra förbindelser med andra platser i Schweiz, däribland Bern och Genève. Det finns också lokaltåg, men dessa är främst avsedda för pendlare. Dessutom finns det båtförbindelser med flera platser utmed Genèvesjön. 

Trafik och parkering

Lausannes centrum utforskas bäst till fots. Många gator i centrum är gågator. Man kan parkera sin hyrbil i ett av parkeringshusen (skyltade), men de är ganska dyra. Pendelparkeringarna i utkanten av staden, varifrån man kan fortsätta att resa med kollektivtrafik, är ett billigare alternativ. 

Hotell

Man tänker inte att OS-delegationer skulle övernatta på ett billigt hotell, eller hur? Precis; därför har Lausanne ett stort utbud av lyxhotell, men det finns också ett stort utbud av hotell i mellanklasskategorin. Budgetresenärer har det inte så lätt att hitta ett billigt rum. 

Externa källor

För mer information om Lausanne rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lausanne

EasyTerra Biluthyrning Lausanne jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Schweiz, men i en annan stad än Lausanne, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Schweiz-sidan, där du kan välja i vilken stad i Schweiz du vill hyra en bil.