Biluthyrning Linz

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Linz på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Linz.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Linz

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Österrike
  3. Biluthyrning Linz
EasyTerra Biluthyrning Linz är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Linz

Biluthyrning Linz
Biluthyrning Linz

Inledning

Linz är den tredje största staden i Österrike och huvudstad i delstaten Oberösterreich. Även om staden kan tyckas lite blek i jämförelse med Graz eller Salzburg, så har den vackra historiska byggnader att beundra. Först och främst slottet Linz, men det finns även vackra kyrkor som till exempel Mariendom och Pöstlingsberg, som ligger på toppen av en kulle.

De som gillar elektronisk musik kommer till staden varje år i början av september under den stora Ars Electronica Festival. Det finns också många andra kulturella aktiviteter i Linz: under sommarmånaderna organiseras det dagligen många konserter under bar himmel.

Befolkning

Linz har 190 000 invånare, men staden är belägen i ett tätortsområde med 300 000 invånare.

Geografiskt läge

Staden är belägen i norra Österrike, vid floden Donau, precis söder om Tjeckien. Söder om Linz ligger Alpernas utlöpare.

Ekonomi

Linz är ett industriellt centrum med stora metall- och kemiska industrier. Hamnen vid Donau spelar också en viktig roll för den lokala ekonomin. Godistillverkaren Haribo och postorderföretaget Quelle har filialer i staden. Under de senaste åren har forskning och utveckling (särskilt inom teknologisektorn) varit på uppåtgående och den kommunala regeringen försöker stimulera turismen i Linz. 

Flygplatser

Linz-Hörsching flygplats (även Blue Danube flygplats) ligger 1,2 mil sydväst om staden och nås enkelt med hyrbil. Flygplatsen ligger nära Bundesstrasse 133.

Kollektivtrafik

Linz har ett utmärkt offentligt transportsystem som består av spårvagns- och busslinjer. En separat spårvagnslinje går till toppen av Pöstlingberg. Med Linz stadsbiljett kan man använda denna spårvagnslinje utan att betala, men man kan även få rabatt på inträdesavgifter till museer och andra attraktioner med kortet.

Trafik och parkering

Trafiken i Linz är mycket livlig. Det är inte så konstigt eftersom staden har nästan dubbelt så många arbetsplatser som antalet invånare i arbetsför ålder. Därför bör man försöka undvika köra bil under rusningstid. Även om det finns många parkeringsplatser och garage så kan det vara svårt att hitta parkeringsplats under sommaren. Linz har utmärkta förbindelser till resten av Österrike (Wien och Salzburg via A1, Graz och Klagenfurt via A9) och till Tyskland (München). Det finns planer på att bygga en motorväg norrut till Tjeckien.

Hotell

Linz har ett utmärkt urval av övernattningsfaciliteter. Från camping vid sjön Pichlinger till internationella hotellkedjor (till exempel Marriott). Under sommarmånaderna och vid de tillfällen då det hålls konferenser i staden är det tillrådigt att boka rum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Linz, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Linz

EasyTerra Biluthyrning Linz jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Österrike, men i en annan stad än Linz, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Österrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Österrike du vill hyra en bil.