Biluthyrning Graz

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Graz på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Graz

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Österrike
  3. Graz
EasyTerra Biluthyrning Graz är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Graz

Biluthyrning Graz
Biluthyrning Graz

Inledning

Graz är den andra största staden i Österrike och huvudstad i förbundslandet Steiermark. Stadens gamla historiska centrum är välbevarat och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Graz är med hela fyra universitet en riktig studentstad och detta märks på det livliga nattlivet. Stadens symbol är ett klocktorn som ligger på det 437 meter höga berget Schlossberg i centrum av Graz.

Befolkning

Staden har mer än en halv miljon invånare. Dessutom bor det mer än 40 000 studenter i staden. Dessa räknas inte med i den officiella folkräkningen, eftersom de flesta bara stannar i Graz så länge de studerar. beso

Geografiskt läge

Graz är belägen i sydöstra Österrike, vid floden Mur. Tack vare Alpernas lägre utlöpare norr om staden så har Graz mindre regn och blåst än till exempel Wien. Detta isolerade läge har en nackdel: staden har en del problem med luftföroreningar, särskilt under vintermånaderna. 

Ekonomi

Graz är ett viktigt ekonomiskt centrum, särskilt inriktat på servicesektorn och ny teknik. Det finns också några industrier, bland annat, anläggningar som tillhör Phillips, Siemens och Daimler. Staden är ett utbildningscentrum med fyra universitet och flera andra institutioner för högre utbildning.

Flygplatser

Graz internationella flygplats ligger 1 mil söder om staden och nås enkelt med hyrbil. Man kan nå flygplatsen via A2 och A9 och via B67 (Triester Straße). Utfarten till flygplatsen anges tydligt på skyltar längs dessa vägar.

Kollektivtrafik

Graz har ett utmärkt kollektivtrafiksystem. Det finns sex spårvägslinjer (Bim), som går från Jakominiplatz till stadens viktigaste delar. Det finns även ett vidsträckt bussnät. På helgerna finns det nattbussar.  

Trafik och parkering

Graz centrum kan vara livligt trafikerat och antalet parkeringsplatser är begränsat. Dessutom kan man inte parkera i mer än en halvtimme på många platser (i de blå zonerna). Det finns parkeringsgarage i stadens hjärta, men dessa är ganska dyra. Man kan parkera billigare i garaget Pfauengarten eller i garaget som tillhör varuhuset Kastner & Öhler. 

På många gator är högsta tillåtna hastighet 30 kilometer i timmen, vilket anges på skyltarna märkta 30-zone. Graz är beläget vid den punkt där motorvägarna A2 (Wenen-Villach) och A9 (Pyhrn Autobahn, från Maribor i Slovenien till Salzburg) förenas.

Hotell

Graz har ett bra urval av logi i alla kategorier. Det fins omkring 5000 hotellbäddar och 1000 platser erbjuds på andra anläggningar (pensionat, campingplatser eller privatuthyrda rum). Konferenser och större möten hålls regelbundet i Graz och vid dessa tidpunkter är utbudet av logi begränsat. Så det är en god idé att boka logi i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Graz, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Graz

EasyTerra Biluthyrning Graz jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Österrike, men i en annan stad än Graz, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Österrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Österrike du vill hyra en bil.