Biluthyrning Montecatini Terme

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Montecatini Terme på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Montecatini Terme.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Montecatini Terme

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Montecatini Terme
EasyTerra Biluthyrning Montecatini Terme är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Montecatini Terme

Inledning

Det finns många termiska bad i den italienska regionen Toscana. Staden Montecatini Terme byggdes kring hälsobrunnar som sägs ha en läkande effekt, särskilt för människor med mag- och leverproblem. Det äldsta och mest välkända termiska badet i staden är Tettuccio Terme på huvudgatan, från 1800-talet. Montecatini är en attraktiv stad, som har behållit sin prakt från förr i tiden.

Befolkning

Staden har över 20 000 invånare.

Geografiskt läge

Montecatini Terme är belägen i provinsen Pistoia i den norra delen av Toscana. Staden ligger precis vid motorvägen mellan Pisa och Florens i floden Nievoles dal. Denna flod flyter genom den så kallade Lucca-slätten (Piana di Lucca).

Ekonomi

I Montecatini Terme handlar allting om termiska bad. Staden har utvecklats till en av de mest populära kurorterna i Italien och även Europa. Inte bara människor med hälsoproblem besöker staden; Montecatini är också ett trevligt resmål för den som vill njuta av storslagenheten i stadens pittoreska gamla delar (Montecatini Alto). Det är också en populär konferensstad.

Flygplatser

Det finns två flygplatser nära Montecatini Terme: Peretola flygplats nära Florens (officiellt: Aeroporto di Firenze ‘Amerigo Vespucci’) och Pisa internationella flygplats ‘Galileo Galilei’. Pisa flygplats är belägen 4,2 mil väster om Florens flygplats 4,6 mil österut. Båda flygplatserna är enkla att nå via motorväg A11 som går precis vid Montecatini.

Kollektivtrafik

Montecatini har bra kollektivtrafik, med till exempel förbindelser till Florens, Lucca och huvudstaden i provinsen Pistoia. Staden ligger också vid järnvägslinjen Pisa-Florens: under dagen stannar det tåg här en gång i halvtimmen. Det finns en bergbana med antika tåg från 1800-talet mellan Montecatini Terme och den gamla stadsdelen Alto.

Trafik och parkering

Parken med termiska bad (Parce di Terme) och dess omgivning är en zon för fotgängare. Att parkera i närheten är dyrt, men det finns parkeringsplatser i utkanten av staden där man kan betala sin hyrbil billigare och sedan ta en speciell buss till centrum.

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi runt Parce di Terme, men det är stor efterfrågan på hotellrum. Därför rekommenderar vi att man bokar logi i god tid före resan. Under de senaste åren har några nya hotell byggts, längre bort från parken, men här missar man Montecatini Termes storslagenhet. Det finns några enkla pensionat i den gamla delen av staden Montecatini Alto för budgetresenärer.

Externa källor

För mer information om Montecatini Terme, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Montecatini Terme

EasyTerra Biluthyrning Montecatini Terme jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Montecatini Terme, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.