Biluthyrning Lucca

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lucca på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Lucca.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lucca

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Lucca
EasyTerra Biluthyrning Lucca är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lucca

Inledning

Lucca är huvudort i den italienska provinsen med samma namn och har en lång historia som går tillbaka till etruskerna. I staden kan man fortfarande finna vissa reliker från forntida dagar. 

Befolkning

Staden har omkring 90 000 invånare. 

Geografiskt läge

Lucca ligger i regionen Toscana i Italien, vid floden Serchio som mynnar ut längre sydvästerut i Liguriska havet. Omgivningarna runt staden är extremt bördiga. 

Ekonomi

Den lokala ekonomin är varierande: pappersbruk, verkstadsindustri samt kemisk- och farmaceutisk industri. Turismen är viktig för Lucca; den gamla staden i sig själv är en attraktion, men den är också en idealisk utgångspunkt för resor genom Toscana. Det finns också några varma källor i och runt om staden, några med terapeutisk verkan. 

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Aeroporto Galileo GalileiPisa, 2,7 mil sydväst om Lucca. Man kan nå flygplatsen med hyrbil på två sätt; via A11 och A12, eller via SS12parr. Den senare vägen är mycket kortare men restiden är ungefär lika lång som om man tar motorvägarna. 

Kollektivtrafik

Lucca har bra kollektivtrafik. Stadsbussarna går ofta, åtminstone under dagen. Det finns också bussförbindelser med flera olika platser i närheten, däribland Pisa och Florens. Dessa städer kan man också ta sig till med tåg. 

Trafik och parkering

Endast invånare på orten får köra bil inom stadsmurarna.  Man kan parkera sin hyrbil på en av de stora parkeringsplatserna utanför stadsmurarna; de största finns nära den norra och den södra ingången. Det finns också några (mindre) parkeringsplatser precis innanför stadsmurarna. Dan gamla staden är tillräckligt liten för att utforska den till fots, men man kan också hyra cykel. 

Hotell

Lucca har ett stort logiutbud, och rumspriserna är mycket lägre än i Florens eller Siena. Idealiskt för lågbudgetresenärer som vill upptäcka Toscana. De attraktiva, romantiska hotellen i den gamla stadskärnan är dyrare än de pensionat och bed & breakfasts som ligger precis utanför stadsmurarna. Man kan också övernatta på bondgård (agriturismo) i Luccas omgivningar; i så fall är det en fördel att ha en hyrbil. 

Externa källor

För mer information om Lucca rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lucca

EasyTerra Biluthyrning Lucca jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Lucca, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.