Biluthyrning Lamezia Terme

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lamezia Terme på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lamezia Terme

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Lamezia Terme
EasyTerra Biluthyrning Lamezia Terme är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lamezia Terme

Biluthyrning Lamezia Terme
Biluthyrning Lamezia Terme

Inledning

Lamezia Terme är en stad i den italienska regionen Kalabrien. Kommunen skapades 1968 då tre orter slogs ihop. Av dessa var Nicastro den största. Staden ligger nära det Tyrrhenska havet. Kusten har underbara sandstränder. Dessutom finns det kvarlevor från de (gamla) grekerna och romarna i området.

Befolkning

Staden har nästan 75 000 invånare.

Geografiskt läge

Lamezia Terme är centralt belägen i Kalabrien, den sydliga provinsen som utgör tån av den italienska ‘stöveln’. Det Tyrrhenska havet ligger väster om staden och på över 7 mils avstånd ligger det Joniska havets kust. Reggio di Calabria är beläget 13,5 mil söderut (i änden på den italienska stövelns tå).

Ekonomi

Jordbruk spelar en viktig roll för ekonomin. Man odlar stora mängder oliver och dessa används delvis till framställning av olivolja av högsta kvalitet. Man odlar också vindruvor (som används delvis till vinproduktion), samt fikon och citrusfrukter. Vingårdarna är i allmänhet små eller mellanstora. Lamezia är känt för sitt torra röda vin, som framställs av den lokala druvan Nerello Mascales.

Flygplatser

1,5 mil sydväst om staden ligger Lamezia Terme flygplats.

Kollektivtrafik

Den allmänna busstransporten sköts av “Lamezia Multiservizi”. Det finns en buss som avgår regelbundet till flygplatsen. Dessutom finns det 18 olika linjer som tar en till de destinationer man önskar. Ibland kan bussarna emellertid gå sönder...

Trafik och parkering

Att köra runt i Lamezia Terme utanför rusningstiden är inget problem. Man bör se upp var man parkerar för det är inte alltid tydligt angivet om man behöver betala och, om så är fallet, på vilket sätt.

Bilen är det allra bästa transportmedlet om man vill utforska stadens omgivning. Staden ligger vid motorvägen A3, som går från Salerno till Reggio di Calabria. Man kan nå Catanzaro, som ligger vid det Joniska Havets kust, genom att ta SS288.

Om man har tid över kan man bege sig söderut från Lamezia Terme. Kustvägen mellan Pizzo Calabro och Capo Vaticano är fantastisk. Att stanna vid Tropea är ett måste. Från denna genuina stads centrum har man en underbar havsutsikt.  

Hotell

Lamezia Terme har många hotell och pensionat att erbjuda. De mest exklusiva hotellen och semesteranläggningarna ligger vid den Tyrrhenska kusten. Särskilt på kustens södra del finns hotell som ligger vackert. Om man planerar att besöka staden under sommarmånaderna är det tillrådigt att boka logi i god tid innan resan.

Externa källor

För information om Lamezia Terme, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lamezia Terme

EasyTerra Biluthyrning Lamezia Terme jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Lamezia Terme, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.