Biluthyrning Reggio Calabria

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Reggio Calabria på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Reggio Calabria.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Reggio Calabria

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Reggio Calabria
EasyTerra Biluthyrning Reggio Calabria är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Reggio Calabria

Inledning

Reggio Calabria officiella namn är Reggio di Calabria, men prefixet utelämnas ofta. Det är en gammal stad som grundades av grekerna på 800-talet f. Kr. På 1970- och 1980-talen höll maffian staden i ett stadigt grepp. Men på 1990-talet föddes en motrörelse som ville sätta stopp för den utbredda korruptionen. Symbolen för stadens återhämtande är strandpromenaden Lungomare Falcomatà, som är uppkallad efter den borgmästare som var engagerad i kampen mot maffians korruption. Stränderna norr och söder om Reggio (vid de Tyrrenska och Joniska haven) lockar många turister. Man bör inte glömma att besöka det intressanta Museet över Storgrekland (Museo Nazionale della Magna Grecia). Landskapet runtomkring staden är fantastiskt. Dess höjdpunkt är nationalparken som omger berget Aspromonte.

Befolkning

Staden har en befolkning på omkring 200 000 invånare.

Geografiskt läge

Reggio Calabria är belägen på spetsen av den italienska "stöveln", i den sydligaste delen av det italienska fastlandet. Staden Messina – på Sicilien – ligger på andra sidan av en smalt sund.

Norr om sundet ligger Tyrrenska havet, söder om Joniska havet.

Ekonomi

Reggio Calabrias hamn spelar en viktig roll i den lokala ekonomin. Inte bara för export av regionala jordbruksprodukter utan även för fisket. Tack vare de vackra stränderna i området, är Reggio ett populärt semestermål. I området finns olivlundar, druv- och citrusfruktsodlingar. Bland annat odlas bergamottcitron, en sur citrusfrukt, som används till att smaksätta tesorten Earl Grey. Oljan från bergamottcitronens skal är en parfymingrediens. Dessutom finns det tobaksindustri i Reggio Calabria.

Flygplatser

Reggio Calabria flygplats är belägen i stadens södra utkant. Aeroporto dello Stretto Tito Minniti är enkel att nå med hyrbil. Från centrum följer man Viale Calabria. Flygplatsen kan också nås från SS106. Avfarten till terminalen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Reggio Calabria har bra kollektivtrafik. Bussarna är moderna, de går regelbundet och är vanligtvis punktliga. Dessutom finns det bra tåg- och bussförbindelser till andra platser i Calabria och till resten av Italien.

Trafik och parkering

Reggio Calabria är en ganska livligt trafikerad stad och man behöver kanske lite tid att vänja sig vid den italienska körstilen. Emellertid är det inte svårt att hitta i Reggio. Det är inte tillrådigt att parkera på gatan. Det finns gott om övervakade parkeringsfaciliteter tillgängliga.

Hotell

Själva staden har ett brett utbud av hotell och pensionat. Vid stränderna norr och söder om staden ligger det större hotell och semesteranläggningar. Dessutom finns det ett flertal campingplatser i området. Reggio och dess omgivningar är ett populärt semestermål. Om man vill besöka Reggio Calabria på sommaren, rekommenderar vi att man bokar logi i god tid innan resan.

Extera källor

För mer information om Reggio Calabria rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Reggio Calabria

EasyTerra Biluthyrning Reggio Calabria jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Reggio Calabria, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.