Biluthyrning Salerno

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Salerno på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Salerno.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Salerno

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Salerno
EasyTerra Biluthyrning Salerno är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Salerno

Inledning

Under lång tid var Salerno en stad som det var bäst att hålla sig borta ifrån. Men det var för länge sedan; stadens stadsfullmäktige har tagit itu med arbetet att ge den gamla stadskärnan en ansiktsupplyftning och byggt en esplanad längs havet. Från att ha varit en stad som man bara passerade på väg till Pompeji eller badorterna längs Costiera Amalfitana (Amalfikusten), är numera Salerno en turistattraktion i sig själv. 

Befolkning

Staden har ungefär 140 000 invånare.

Geografiskt läge

Salerno ligger vid bukten med samma namn, en del av Adriatiska havet, precis sydost om Neapel. Den berömda Amalfikusten (med badorter som Amalfi och Positano) sträcker ut sig väster om staden. 

Ekonomi

Salernos ekonomi drabbades hårt under sjuttiotalet under förra århundradet när de flesta industrierna försvann från staden. Detta orsakade stadens tillbakagång; numera finns det endast keramik- och livsmedelsfabriker här. Efter att stadens centrum snyggats upp har turismen ökat betydligt och många är nu anställda inom servicesektorn. Salernos hamn är också viktig för den lokala ekonomin. Det är främst en containerhamn. 

Flygplatser

Salerno Costa d'Amalfi flygplats ligger nära Pontecagnano, omkring 1,5 mil sydost om stadens centrum. Den är lätt att nå med hyrbil via Tangenziale di Salerno (SS18) eller motorväg A3.

Kollektivtrafik

Bussar avgår från Salerno till badorterna på Amalfikusten. Under sommarmånaderna är vägen mycket trafikerad, och för en lite lugnare upplevelse är det bättre att ta färjan. Från Salerno finns det färjeförbindelser med Positano och Amalfi, och under sommarmånaderna också med Maiori och Minori.

Trafik och parkering

Salerno är en trafikerad stad och bilförarna kör italienskt. Med andra ord kan man lätt ta sig runt när man väl har vant sig vid detta. Att hitta en gratis parkeringsplats i stadens centrum är inte lätt, men som tur är finns det några parkeringsplatser, däribland nära Salernos tågstation, nära småbåtshamnen. Denna parkeringsplats ligger i slutet av Via Santi Martiri Salernitani. 

Hotell

Salerno har ett bra logiutbud, men de bästa hotellen och anläggningarna ligger längre västerut, längs Amalfikusten. I själva hittar man främst lågbudgetpensionat och mellanklasshotell. Vissa är utmärkta; andra diskutabla. Man bör kolla rummet innan man bokar det. Det finns också hotell längs stränderna sydost om staden och i Vietri sul Mare, på den västra sidan om handelshamnen. 

Externa källor

För mer information om Salerno rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Salerno

EasyTerra Biluthyrning Salerno jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Salerno, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.