Biluthyrning Boston

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Boston på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Boston

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Boston
EasyTerra Biluthyrning Boston är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Boston

Biluthyrning Boston
Biluthyrning Boston

Inledning

Boston är huvudstad i den amerikanska staten Massachusetts och det är en av de äldsta städerna i USA. Staden är full av historia och var den amerikanska revolutionens vagga. Även de som älskar kont, kultur, arkitektur och vackert anlagda parker kommer säkerligen också att njuta av sitt besök i staden.

Befolkning

Staden har nästan 600 000 invånare. Under veckodagarna fördubblas detta antal på grund av pendlarna från förorterna som kommer till Boston för att arbeta. Om man räknar med förorterna har Boston omkring 4,5 miljoner invånare.

Geografiskt läge

Boston är belägen i nordöstra USA i regionen New England. Stan är byggd vid floden Charles som mynnar ut i Massachusettsbukten. New York ligger 15 mil sydväst om Boston.

Ekonomi

Den lokala ekonomin är väldigt diversifierad. Tack vare de prestigefyllda högskolorna som finns i staden (Harvard University och Massachusetts Institute of Technology, MIT) har många högteknologiska företag etablerat sig i Boston.

Andra sektorer är finansservice och media (huvudsakligen bokförlag). Bostons hamn är dessutom en av de största på Amerikas nordöstra kust.

Turismen har också stor betydelse. De 17 miljoner personer som besöker staden varje år spenderar ungefär 8 biljoner dollar.

Flygplatser

Bostons Logan internationella flygplats är den viktigaste flygplatsen i New England. Flygplatsen är belägen endast några få kilometer från Bostons stadskärna.

Eftersom flygplatsen används flitigt är det svårt att bygga ut den. Därför använder man två andra flygplatser för att ta emot en del av den trafikerade Logan flygplatsens flygningar. Dessa flygplatser är emellertid belägna på ett betydande avstånd och är därför bara ett attraktivt alternativ för passagerare som ska resa vidare norrut (Manchester-Boston regionala flygplats) eller söderut (T.F. Green Airport).

Kollektivtrafik

Boston har ett utmärkt kollektivtrafiknätverk. Nätverkets hjärta utgörs av tunnelbanan och dess fyra linjer. Tunnelbanetågen på de röda och orange linjerna går mellan norr och söder. De gröna och blåa linjerna förbinder öst och väst. Termerna ‘inbound’ (ingående) och ‘outbound’ (utgående) kan vara förvirrande, men de avser tunnelbanetågens riktning i relation till centrum. Ingående tåg går till stadskärnan och utgående lämnar stadens centrum.

Dessutom finns det ett bra bussnätverk. De så kallade expressbussarna har färre hållplatser och kör längre sträckor.

Det finns även färjeservice. Färjeförbindelsen mellan Long Wharf och Navy Yard är särskilt passande för turister som vill åka från USS Constitution Museum till området Faneuil Hall. 

Trafik och parkering

I de flesta amerikanska städer följer gatorna ett runtmönster, men inte i Boston. Den gamla delen staden har huvudsakligen ett ojämnt gatunät och är därför mer lik stadskärnorna i gamla europeiska städer än de som finns i amerikanska städer.

Parkeringsplatserna på gatorna är huvudsakligen reserverade för lokalbefolkningen. De platser man kan parkera på är ofta förskräckligt dyra, därför är det bättre att välja ett parkeringshus istället. Man hittar parkeringshus bland annat vid Quincy Market, akvariet, State Street Financial Center och teaterdistriktet. Det finns en underjordisk parkering nära Boston Commons.

Massachusetts Turnpike är den enda avgiftsbelagda vägen. Det är förbindelsen till Logan flygplats.

Hotell

Boston har en stor mängd olika hotell i all prisklasser, från hypermoderna till klassiska. De vackraste (men även de dyraste) hotellen är belägna i renoverade historiska byggnader.

Externa källor

För mer information om Boston, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Boston

EasyTerra Biluthyrning Boston jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Boston, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.