Biluthyrning Hahn

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Hahn på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Hahn

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Hahn

EasyTerra Biluthyrning Hahn är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Hahn

Inledning

Hahn är en liten by i distriktet Rhein-Hunsrück i det tyska förbundslandet Rheinland-Pfalz. Den är främst berömd för sin före detta militärflygplats som idag används av budgetflygbolag.

Befolkning

Byn har mindre än 200 invånare.

Geografiskt läge

Hahn är belägen i västra Tyskland, på bergsplatån Hunsrück som utgör en vattendelare mellan floderna Nahe och Mosel.

Ekonomi

Byns ekonomi kretsar kring flygplatsen. När amerikanarna lämnade militärflygplatsen var det ett tungt slag för Hahns invånare. Lyckligtvis valde lågprisflygbolagen flygplatsen för att utföra billiga flygningar. Även om det ibland förekommer klagomål angående det besvärande oljudet när flygplanen startar och landar, så är Hahns befolkning ganska nöjd med flygplatsens ökade aktivitet. 

Flygplatser

Flygplatsen marknadsförs som Frankfurt-Hahn flygplats, även om Frankfurt är belägen 12 mil öster om flygplatsen. Flygplatsen kan nås med hyrbil; den ligger nära motorväg A-61 (avfart Rheinböllen). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Inuti själva Hahn finns det ingen kollektivtrafik. Det finns regionala bussar från flygplatsen till städer i grannskapet (bland annat till Frankfurt, Köln, Mainz och Trier).

Trafik och parkering

En hyrbil är det perfekta transportmedlet för att upptäcka Hahns omgivningar (Rhenlandet och Hunsrück). Man kör på landsvägar genom ett vackert landskap. Att parkera är inget problem. 

Hotell

Det finns endast två hotell i Hahn: Giselas Residenz och Sniders Place.

Externa källor

För mer information om Hahn rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Hahn

EasyTerra Biluthyrning Hahn jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Hahn, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.