• Kundbetyg 8.4 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Växjö

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Växjö på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Växjö

EasyTerra Biluthyrning Växjö är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Växjö

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Växjö

Biluthyrare i Växjö

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Växjö med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Europcar

  8.4 (8255)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  8.3 (6988)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Avis

  8.2 (6068)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Keddy By Europcar

  7.8 (3472)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  8.1 (9766)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Sixt

  8 (3424)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Thrifty

  9 (5578)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Green Motion

  7.8 (1942)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • ACE Rent A Car

  6.2 (16)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Biluthyrningsföretag i och omkring Växjö

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Växjö, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Växjö

EasyTerra Biluthyrning Växjö jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Storgatan 81
Verkstadsgatan 3

Platsinformation för Växjö

Inledning

Man tror att namnet på svenska Växjö har bildats av de svenska orden för 'väg' och 'sjö' eftersom bönder från omgivningarna brukade korsa den frusna sjön för att snabbare komma till marknaden i det samhälle som senare blev den här staden. Ruinerna efter Kronobergs slott, norr om staden, är en av Växjös attraktioner.  

Befolkning

Staden har omkring 70 000 invånare. 

Geografiskt läge

Växjö ligger i landskapet Småland i södra Sverige. Staden är mer eller mindre omgiven av sjöar. Utöver Växjösjön nära centrum finns där Helgasjön och Toftasjön norr om staden, och Norra Bergundasjön, Södra Bergundasjön samt sjön Trummen sydväst och söder om centrum.  

Ekonomi

Växjö är en universitetsstad: Linnéuniversitetet har omkring 15 000 studenter och tusentals andra studerar på andra högre utbildningsinstitut. Tack vare de skogiga omgivningarna spelar träindustrin en viktig roll i den lokala ekonomin, vilket också speglas i den lokala möbelindustrin. Överskottet från träindustrin bränns i ett kraftverk: det upphettade kylvattnet används för fjärrvärme och askan går tillbaka till skogarna som extra näringsämnen. Energibesparing är viktigt i Växjö; staden är en av de mest energisparande städerna i Europa. Staden uppstod runt en handelsmarknad och denna regionala handelsverksamhet råder fortfarande. 

Flygplatser

Stadens flygplats heter Småland flygplats, men också Växjö flygplats. Den ligger 1 mil med bil nordväst om centrum och är lätt att nå med hyrbil. Från stadens centrum tar man först Storgatan och därefter en bit på motorvägen, Jönköpingsvägen och Nylandavägen till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Tågstationen är stadens knutpunkt för allmänna transportmedel. Tåg och bussar avgår härifrån till andra platser i Småland och övriga Sverige, däribland Malmö, Göteborg och Stockholm. Växjö har utmärkt allmän stadstrafik. Stadsbussarna har också sin centralstation nära tågstationen. Under sommaren går det en buss till Kronobergs slott. 

Trafik och parkering

Växjö är inte en stor stad och trafiken är inte så intensiv. Man har inga problem att hitta i staden med hyrbil. Parkeringsavgifterna är ganska höga emellertid; Växjö vill behålla sitt goda rykte som en 'grön stad' och håller bilarna utanför centrum när det är möjligt. En hyrbil är därför främst användbar för att göra utflykter i omgivningarna. 

Hotell

Växjö har ett hyfsat logiutbud från enkla pensionat till mellanklasshotell. Om man vill upptäcka det verkliga Sverige kan man övernatta på ett hotell vid en av de dussintals sjöarna i närheten av staden. Nära Växjö finns det hotell utmed Toftasjön, men om man kör sin hyrbil en bit längre bort stöter man på praktfulla hotell belägna vid sagolika sjöar. 

Externa källor

För mer information om Växjö rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Swedish krona
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  110 km/h
 • Språk
  Swedish
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Europcar
 • Hertz
 • Avis
 • Keddy By Europcar
 • Budget
 • Sixt
 • Thrifty
 • Green Motion
 • ACE Rent A Car
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Sverige
 3. Biluthyrning Växjö