Biluthyrning Kiruna

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Kiruna på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Kiruna.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Kiruna

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sverige
  3. Biluthyrning Kiruna
EasyTerra Biluthyrning Kiruna är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Kiruna

Biluthyrning Kiruna
Biluthyrning Kiruna

Inledning

Kiruna är den nordligaste staden i Sverige. Staden är en perfekt utgångspunkt för människor som vill upptäcka den vilda naturen i den här delen av Sverige. 

Befolkning

Staden har över 20 000 invånare.

Geografiskt läge

Kiruna är belägen allra längst norrut i Sverige, 14,5 mil ovanför polcirkeln. Staden är byggd på en mer än 500 meter hög kulle, mellan älvarna Tome (norr om staden) och Kalix (söder om Kiruna). I väster ligger berg, som till exempel Sveriges högsta berg Kebnekaise (2111 meter). Öster om staden ligger vidsträckta skogar.

Ekonomi

Nära berget Kiirunavaara ligger en stor underjordisk järnmalmsgruva, vilken är stadens främsta inkomst. Den gamla gruvan nära berget Luossavaara är stängd: den är nu en skidbacke under vintermånaderna. Vintersporterna utgör ekonomins andra största pelare. Det finns även ett rymdcentrum och Virgin Atlantic har planer på att bygga en så kallad rymdflygplats i närheten av Kiruna för kommersiella rymdflygningar.

Flygplatser

Kiruna flygplats är belägen åtta kilometer sydöster om staden. Det går ett flertal flygningar till och från Stockholm, ofta via Luleå eller Umeå. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Flygplatsen är belägen precis intill E10: nära industriområdet Östra tar man avfarten till flygplatsen (Flygfältsvägen). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Det går bussar i Kiruna och från staden till olika platser i närheten. Man bör tänka på att servicen är mycket begränsad under natten och helgerna.

Trafik och parkering

En hyrbil är ett idealiskt transportmedel för att utforska denna avlägsna del av Sverige. I allmänhet är vägarna i gott skick, men ibland är de mycket smala. Efter vintern är vägskicket ofta sämre på grund av det hårda vädret. Svenskarna reparerar sina vägar ganska snabbt. Man bör också vara uppmärksam på korsande villebråd (rådjur och älgar). Den närmaste största staden är Gällivare (11,5 kilometer söderut).

Hotell

Det finns ett rimligt utbud av logi i Kiruna och under vintern är Ishotellet en oundviklig turistattraktion. Förutom pensionat och hotell kan man övernatta i lägenheter i Kiruna. Under sommarmånaderna finns det en campingplats utanför staden.  

Externa källor

För mer information om Kiruna rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Kiruna

EasyTerra Biluthyrning Kiruna jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Kiruna, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.