Biluthyrning La Gomera

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i La Gomera på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i La Gomera.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning La Gomera

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning La Gomera
EasyTerra Biluthyrning La Gomera är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för La Gomera

Inledning

La Gomera är en av Kanarieöarna och precis som de andra öarna är den av vulkaniskt ursprung. Den högsta bergstoppen Garajonay är 1487 meter hög. Området runtomkring är en nationalpark som utmärker sig för sina djupa raviner. Vackra vandringsstigar har märkts ut, både för mindre tränade vandrare och för mer avancerade.

Befolkning

La Gomera har omkring 20 000 invånare. Öns befolkning kommunicerar på ett särskilt sätt: genom at vissla. Detta "visselspråk" (Silbo Gomero) utvecklades för att man skulle kunna tala över långa avstånd. Tack vare öns djupa raviner transporteras ljud långt. När detta "visselspråk" var på väg att försvinna i början av århundradet gjorde regeringen det till ett obligatoriskt ämne i skolan.

Läge

La Gomera ligger i Atlanten, väster om Marocko. Det är den andra största av de sju Kanarieöarna och den ligger väster om Teneriffa och sydost om Las Palmas.

Ekonomi

Nuförtiden är turism den viktigaste inkomstkällan på La Gomera. Förutom detta finns det en del jordbruk (korn, ärtor, bönor, linser och potatis). Dessutom finns det vingårdar där det tillverkas välsmakande lokala viner. Bananplantage finns också på ön.

Flygplatser

La Gomera har en flygplats (nära Playa Santiago), men det finns endast lokala flygningar till Teneriffa och Gran Canaria. De flesta besökare flyger först till Teneriffa och fortsätter sedan sin resa med färja till La Gomera.

Kollektivtrafik

Det finns en buss mellan flygplatsen San Sebastian och orterna Valle Gran Rey, Valle Hermoso och Santiago fyra till fem gånger om dagen (men mindre ofta på söndagar). Dessa bussar är mycket populära, särskilt på morgnarna då många reser till bergen och sent på eftermiddagarna då folk beger sig till turistcentren.

Trafik och parkering

En hyrbil är det perfekta transportmedlet om man vill besöka de vackraste platserna på La Gomera. Man bör tänka på att La Gomera är en bergig ö och att vägarna är kurviga. Om man räknar avståndet mellan huvudstaden San Sebastian och Valle Gran Rey i en rak linje är det endast 2,2 mil, men vägen mellan de båda är städerna är 4,5 mil. Dessutom är man tvungen att köra långsamt på de mycket kurviga och ibland smala vägarna.

Hotell

De flesta hotell och pensionat hittar man i Valle Gran Rey. Det finns även ett bra utbud av barer och restauranger i detta område. Vidare finns det ett bra utbud av logi i San Sebastian och nära Playa Santiago. För de som söker efter riktigt lugn och ro finns logi i de högre belägna byarna. Där är temperaturen emellertid lägre än vid kusten.

Externa källor

För mer information om La Gomera rekommenderar vi Google och följande källor:

Alla städer i La Gomera

EasyTerra Biluthyrning La Gomera jämför biluthyrningspriser i följande städer: