Biluthyrning San Sebastian

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i San Sebastian på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i San Sebastian.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning San Sebastian

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning San Sebastian
EasyTerra Biluthyrning San Sebastian är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för San Sebastian

Inledning

San Sebastián är huvudstad i provinsen Gipuzkoa i det spanska Baskien. Stadens officiella namn är Donostia och därför kallar stadens invånare sig själva för donostiarras. Staden har en av Europas bästa stadsstränder och surfare kan roa sig genom att surfa i Biscayabukten. Staden består av tre delar: gamla stan (Parte Vieja, med historiska byggnader och kyrkor), Gros och Centro. San Sebastián är berömd för sina utmärkta restauranger, som har specialiserat sig på allt som fiskarna drar upp ur havet. Det finns ett flertal restauranger med en eller flera Michelinstjärnor. Dessutom finns det många tapasrestauranger (tapas kallas pintxos i Baskien), särskilt i gamla stan.

Befolkning

Staden har en befolkning på mer än 200 000 invånare, men San Sebastiáns storstadsområde har dubbelt så många invånare.

Geografiskt läge

San Sebastián är belägen i norra Spanien, i Baskien, vid Biscayabukten och nära gränsen till Frankrike. Staden ligger vid mynningen till floden Urumea. Området är kuperat och floden Urgull rinner genom stadens centrum. Precis öster om staden ligger berget Ulia, som sträcker sig söderut till Pasaia och i väster ligger berget Adarra.

Ekonomi

Idag används hamnen i centrum av San Sebastián endast av fiskare och för nöjeskryssningar. Den kommersiella hamnen har flyttats till förorten Pasajes, precis öster om staden. Denna hamn är inte i närheten så stor som Bilbaos hamn. Maskinteknik är en viktig industri i provinsen Gipuzkoa. Företaget CAF, som tillverkar tågvagnar, tunnelbanetåg och lokomotiv är beläget här. Högteknologiska företag ligger i den teknologiska parken Miramon.

Flygplatser

Stadens flygplats är belägen 2,2 mil nordost om staden, precis vid den franska gränsen. San Sebastián flygplats är enkel att nå med hyrbil. Från stadens centrum tar man först N-1 och sedan N-638. Vägen till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

San Sebastián har bra kollektivtrafik, som sköts av företaget D-Bus. Om man stannar i staden under en längre tidsperiod och åker mycket buss så lönar det sig att köpa ett Kutxa smartcard. Med detta betalar man halva priset för varje busstur.

Trafik och parkering

San Sebastián är en relativt liten stad och centrum utforskas enklast till fots. På sommaren och under helger (jul, påsk) kan trafiken vara mycket livlig. Det bästa stället att parkera hyrbilen på är på pendelparkeringarna i stadens utkanter (i Antiguo och Amara) och fortsätta med kollektivtrafik. I stadens centrum finns det ett flertal underjordiska parkeringar (såsom la Concha, Boulevard och Kursaal), men dessa fylls mycket snabbt. Man ser ofta många bilar köa tills en plats blir ledig. För att parkera på gatan måste man betala från klockan 9.00 till 20.00, förutom på söndagar.

En hyrbil är perfekt för att göra utflykter i området. San Sebastián har utmärkta förbindelser till resten av Spanien via motorvägarna A8 (till Bilbao) och A1 (till franska gränsen, samt till Burgos och Madrid).

Hotell

Det finns ett brett utbud av logi inuti och runtomkring San Sebastián: från femstjärniga hotell till enkla pensionat och närliggande sommarstugor och campingplatser. Utanför sommarsäsongen och semestersäsonger som till exempel julen och påsken finns det alltid rum tillgängliga. Om man vill besöka San Sebastián under högsäsongen, rekommenderar vi att man bokar logi i förväg.

Externa källor

För mer information om San Sebastián rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i San Sebastian

EasyTerra Biluthyrning San Sebastian jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än San Sebastian, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.