Biluthyrning Bilbao

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bilbao på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 20% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med 2 juni - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bilbao

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Spanien
 3. Biluthyrning Bilbao
EasyTerra Biluthyrning Bilbao är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bilbao

Biluthyrning Bilbao
Biluthyrning Bilbao

Inledning

Bilbao är det ekonomiska och kulturella centrumet i det spanska Baskien (trots att det inte är dess huvudstad, vilket Vitoria är). På senare år har staden fått en möjlighet till kulturell överlevnad. Frank Gehry's Guggenheims museum, tunnelbanans brokiga design och glasbron för fotgängare, som ritats av arkitekten Santiago Calavatra, har gett staden ett nytt lyft.

Befolkning

Staden själv har 360 000 invånare men hela stadsområdet runt floden Nervion har en befolkning på över en miljon. Basker är helt klart annorlunda än andra spanjorer. De har en mer kollektiv attityd och de är mindre temperamentsfulla. Dessutom har de sitt eget språk, euskera.

Geografiskt läge

Bilbao ligger i norra Spanien, väster om Pyrenéerna och inte långt från gränsen till Frankrike. Staden är byggd på floden Nervions bägge stränder. Denna flod mynnar ut i Biscayabukten. På grund av stadens geografiska läge är klimatet i Bilbao mildare än det är i resten av Spanien. Det är mer regnskurar, vilket betyder att man inte kan vara säker på att få sol- och badväder. Å andra sidan är omgivningarna mycket gröna.

Ekonomi

Ekonomin baseras fortfarande på upptäckten av järnmalm från 1400- och 1500-talen. Detta innebär att det finns mycket stålindustri, maskintillverkning och metallurgi här. Dessutom framställs gummi, plast och papper. Staden är ett viktigt industricentrum, inte minst på grund av Bilbaos hamn, den tredje största i Spanien.
Dessutom finns det en betydande grafisk industri, och Bilbao håller på att utvecklas till ett centrum för högteknologisk forskning och utveckling.

Flygplatser

Flygplatsen i Bilbao är belägen 1,2 mil nordost om staden. Det nationella flygbolaget Iberia hanterar flygningar till Madrid, Barcelona, Belgien, Frankrike och Storbritannien. Budgetbolaget EasyJet flyger till London-Stansted. Bizkaibus ansluter flygplatsen med den centrala busstationen i staden.
Ryanair använder flygplatsen Santander som ligger väster om Bilbao. Andra flygplatser i området är Hondarribia (San Sebastián), Vitoria och Pamplona. Från den senare flygplatsen går det två flyg om dagen till Madrid och Barcelona.

Kollektivtrafik

Sedan 1995 har Bilbao tunnelbana. Det finns två linjer som ansluter stadens två delar. Det finns planer för en tredje linje.
Bussystemet är utmärkt. Det finns 30 busslinjer, inklusive fem med minibussar. De senare kör i stadens centrum eftersom stora bussar inte får köra där. Det finns en spårvagnslinje från Atxuri station till Basurto. Spårvagnen går längs floden och stannar också vid Guggenheim museum.

Destinationer utanför Bilbao sköts av BizkaiBus, som kör praktiskt taget överallt i Baskien.

Det finns dagliga direkttågsförbindelser till Chamartin station i Madrid. Det går också tåg till städer i området (Santander, San Sebastián, Pamplona, Vitoria och Logroño). Några linjer i det regionala järnvägsbolaget FEVE kör igenom överväldigande landskap.

Bilbao har en direkt färjelinje till Storbritannien. Två gånger i veckan avgår en färja till Portsmouth. Hamnen är belägen 1,5 mil väster om stadens centrum.

Trafik och parkering

Att köra bil i Bilbao är inte lätt. Staden är mycket backig och gatorna i centrum är smala och många av dem är enkelriktade. Dessutom är många gator ofta avstängda på grund av byggnadsarbete. Det finns 13 broar över floden Nervion.

Trots allt rekommenderar vi att man hyr en bil för att utforska Bilbaos imponerande omgivningar. Vägarna är bra eller mycket bra.

A8 är motorvägen längs Spaniens nordliga kust. Söderut går motorvägen A68. Från Miranda del Ebro ansluter den vägen till A1 till Madrid. Bilbao ligger 39,7 mil från den spanska huvudstaden.

Hotell

På senare år har många nya hotell byggts i Bilbao, vilka kan mäta sig med glansen och prakten på Guggenheim Museum. Dessa glas- och stålkonstruktioner är belägna framför allt i det så kallade sjätte distriktet (Abando). Många besökare föredrar dock ett äldre hotell med atmosfär, som Carlton eller Lopez de Haro, som anses vara stadens bästa hotell.
I Casco Viejo ('gamla stan') finns många billiga hotell och pensionat. Man ska vara medveten om att detta också är ett högljutt nöjesområde, som kan störa ens lugn och ro. Hotell i badorterna österut (San Sebastián) och västerut (Santander) är dyra.

Externa källor

För mer information om Bilbao rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Atesa
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Drivalia
 • Enterprise
 • Europcar
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • Maggiore
 • National Car Rental
 • OK Rent a car
 • Rhodium Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Solmar
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Bilbao

EasyTerra Biluthyrning Bilbao jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Bilbao, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.