Biluthyrning Algeciras

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Algeciras på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Algeciras.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Algeciras

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Algeciras
EasyTerra Biluthyrning Algeciras är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Algeciras

Inledning

De flesta människor kör genom Algeciras för att ta färjan till Marocko och ser knappt själva staden. Det är synd, eftersom Algeciras har en gammal stadskärna (där det finns få andra turister) och det finns vackra landskap i närheten, inklusive de två naturparkerna: Parque Natural del Estrecho och Parque Natural Los Alcornocales.

Befolkning

Algeciras has 120 000 invånare. Om man räknar med förorterna så bor det dubbelt så många människor inuti och utanför staden.

Geografiskt läge

Algeciras är belägen längst ner i södra Spanien vid Gibraltar sund, sundet som skiljer Europa från Afrika. Staden är belägen på den västra sidan av Algecirasbukten; på den andra sidan ligger det brittiska Gibraltar.

Ekonomi

Algeciras ekonomi baserar sig huvudsakligen på aktiviteter med anknytning till hamnen: det är en viktig passagerarhamn för förbindelser till Tanger i Marocko och de spanska enklaverna i Nordafrika: Ceuta och Melilla. Många varor skeppas också via hamnen, främst jordbruksprodukter från inlandet. Det finns även en ganska stor fiskeflotta och Algeciras har fiskeindustri.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Gibraltar flygplats omkring två mil (via väg) öster om Algeciras. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: från Algeciras tar man först Autovía del Mediteráneo (E-15) och sedan CA-34 till Gibraltar. Man kan inte köra med hyrbil från Spanien till Gibraltar men man kan göra det på andra hållet.

Kollektivtrafik

Algeciras har bra kollektivtrafik: man kan nå praktiskt taget alla destinationer i staden med bussar som drivs av Cooperativa de transporte de Marruecos. Och så finns det så klart färjeförbindelser till andra sidan av Gibraltarsundet.

Trafik och parkering

Under sommarmånaderna kan trafiken i stadens centrum vara väldigt livlig när många människor reser till och från Marocko. Särskilt kring hamnen brukar det då vara stor trängsel. Vid andra tider på året har man inga problem med att ta sig runt i Algeciras. Det finns en stor, övervakad parkeringsplats nära hamnen, men under sommarmånaderna kan det vara svårt att hitta en ledig plats.

Hotell

Algeciras har ett rimligt utbud av logi, särskilt i budget- och medelklasskategorierna. De billigaste pensionaten hittar man nära hamnen, längs Avenida de la Marina. Algeciras har emellertid även två fyrstjärniga hotell: det eleganta Hotel Reina Cristina och det nyare AC Algeciras, öster om stadens centrum.

Externa källor

För mer information om Algeciras rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Algeciras

EasyTerra Biluthyrning Algeciras jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Algeciras, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.