Biluthyrning Tangier

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Tangier på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Tangier.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Tangier

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Marocko
  3. Tangier
EasyTerra Biluthyrning Tangier är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Tangier

Biluthyrning Tangier
Biluthyrning Tangier

Inledning

Även om Tangers 'vilda dagar' är förbi för länge sedan är det fortfarande en fascinerande marockansk stad. Det är en intressant mix av Marocko, Frankrike och Spanien, med ett trevligt litet torg i den gamla medinan och vackra stränder nära staden. Mellan 1923 och 1956 låg staden i en 'internationell zon' som styrdes av Frankrike, Spanien och Storbritannien. Denna internationella 'fria' status lockade äventyrare, konstnärer, excentriker, spioner och tvetydiga affärsmän. 

Befolkning

Officiellt har staden 700 000 invånare, men många människor som kommer från landsbygden och bor i slumområdena runt om staden är inte inräknade i de officiella siffrorna. 

Geografiskt läge

Tanger ligger högst upp i norr i Marocko, vid Gibraltar sund, det smala sundet mellan Atlanten och Medelhavet. 

Ekonomi

Tanger är Marockos andra viktigaste industricentrum, efter Casablanca. Bland annat produceras textilier, maskiner och kemiska produkter. Företagen är delvis belägna i frihandelszoner. 2007 öppnades den nya hamnen Tanger-Med, fyra mil öster om Tanger. Det är den största hamnen i Medelhavet. Själva hamnen spelar en viktig roll för transporten av passagerare: mer än en miljon passagerare tar en av färjorna till och från Spanien årligen. Turismen har stor betydelse för staden. De senaste åren har man byggt många semesteranläggningar vid stränderna i närheten av Tanger.  

Flygplatser

Tangers flygplats ligger 1,2 mil sydväst om staden, precis vid Atlantkusten. Tangier-Boukhalef flygplats är lätt att nå med hyrbil. Från stadens centrum följer man Avenue Moulay Ismail (N1) som går direkt till flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Det finns bussar i Tanger men som i andra marockanska städer föredrar många invånare de så kallade petit taxis. De flesta av de här taxibilarna har taxameter, men man bör se till att föraren verkligen sätter på den. I taxibilar utan taxameter måste man förhandla om priset och komma överens om ett pris innan man stiger in i taxin! 

Trafik och parkering

Det är lätt att utforska Tanger i hyrbil. Skyltningen är ganska tydlig och utanför rusningstid är det inte alltför mycket trafik i staden. Från centrum är där två huvudvägar: Boulevard Mohamed V går från medinan till Ville Nouvelle, och Boulevard Mohamed VI går från hamnen till Malabata. I stadens centrum och på vissa gator i Ville Nouvelle måste man betala för att parkera på gatan. Det finns några parkeringshus där man tryggt kan parkera sin hyrbil. 

Hotell

Tanger har ett stort logiutbud. I och runt om medinan är det fullt av billiga vandrarhem och pensionat; i Ville Nouvelle hittar man mellanklasshotell och lyxigare hotell. De senaste åren har många turistanläggningar byggts längs stadens stränder. Om man vill besöka Tanger under sommarmånaderna rekommenderar vi att boka hotellrum i god tid. 

Externa källor

För mer information om Tanger rekommenderar vi Google eller någon av följande källor:

Biluthyrningsplatser i Tangier

EasyTerra Biluthyrning Tangier jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Marocko, men i en annan stad än Tangier, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Marocko-sidan, där du kan välja i vilken stad i Marocko du vill hyra en bil.