Biluthyrning Casablanca

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Casablanca på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Casablanca.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Casablanca

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Marocko
  3. Biluthyrning Casablanca
EasyTerra Biluthyrning Casablanca är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Casablanca

Biluthyrning Casablanca
Biluthyrning Casablanca

Inledning

Casablanca är den största staden i Marocko. Medan Rabat är landets politiska centrum, så är Casablanca det ekonomiska. Det är en relativt modern stad, som inte liknar andra typiska marockanska städer.

Befolkning

Staden hyser över fyra miljoner människor.

Geografiskt läge

Casablanca är belägen i den västra delen av Marocko, vid Atlanten. Den marockanska huvudstaden Rabat är belägen omkring 9 mil nordvästerut; den gamla kejserliga staden Marrakech ligger 24 mil söder om Casablanca.

Ekonomi

Casablancas hamn är den största i Nordafrika och spelar därför en viktig roll i den lokala ekonomin. Genom hamnen exporteras varor som till exempel fosfor, fisk- och köttprodukter, textilier, läder och möbler. Byggsektorn är också viktig: kustremsan nära Casablanca håller snabbt på att förvandlas till en sträcka full av semesteranläggningar och nöjesparker.

Flygplatser

Casablancas internationella flygplats kallas för Mohammed V flygplats, efter Marockos före detta kung. Flygplatsen är belägen tre mil söder om Casablanca och är enkel att nå med hyrbil. Från stadens centrum tar man motorvägen till Settat; från Casablancas nordöstra distrikt tar man motorvägen till Marrakech. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven. Den mindre Casablanca-Anfa flygplats används främst till lokala flygningar.

Kollektivtrafik

Casablancas offentliga busstransport fungerar väl. Emellertid är bussarna ofta överfulla under rusningstiden och man måste se upp för ficktjuvar. Precis som överallt i Marocko spelar petit taxi en viktig roll i kollektivtrafiken. Samtliga av dem har taxameter men ibland måste man uttryckligen be förarna att sätta på dem.

Trafik och parkering

Trafiken i Casablanca är livlig, men om man är lite flexibel så har man inga problem med att hitta rätt i denna marockanska stad i en hyrbil. Det är inte lämpligt att parkera sin bil på gatan. Det är bättre att lämna hyrbilen på en av de många övervakade parkeringsplatserna eller i ett parkeringsgarage.

Hotell

Casablanca har ett bra utbud av hotell. Man hittar de flesta budgethotell nära Medina, men samma kvarter erbjuder även lyxig logi. Casablanca är inte en av Marockos främsta attraktioner. I allmänhet är det därför inte nödvändigt att boka hotellrum lång tid i förväg.

Externa källor

För mer information om Casablanca rekommenderar vi Google och foljande källor:

Biluthyrningsplatser i Casablanca

EasyTerra Biluthyrning Casablanca jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Marocko, men i en annan stad än Casablanca, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Marocko-sidan, där du kan välja i vilken stad i Marocko du vill hyra en bil.