Biluthyrning Lugano

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lugano på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lugano

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Schweiz
  3. Biluthyrning Lugano
EasyTerra Biluthyrning Lugano är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lugano

Biluthyrning Lugano
Biluthyrning Lugano

Inledning

Den schweiziska staden Lugano har ett magnifikt läge vid sjön med samma namn, som är omgiven av Alperna. Tack vare det underbara mikroklimatet så växer det även palmträd vid sjön. Staden är en stor operativ bas för vandringar i bergen eller båtturer på sjön. (Den större) Comosjön, i Italien, ligger endast 30 minuter därifrån. 

Befolkning

2004 förenades staden med ett flertal kommuner i omgivningen, vilket gjorde att antalet invandrare växte till nästan 60 000. Invånarna i Lugano talar italienska.

Geografiskt läge

Lugano är belägen i södra Schweiz, på den plats där floden Cassarate mynnar ut i Luganosjön. Floden rinner mellan två berg: Brè (925 meter) och San Salvatore (912 meter). Den italienska staden Como (vid sjön med samma namn) ligger tre mil sydöster om Lugano.

Ekonomi

Den finansiella sektorn (banker och annan finansiell service) spelar huvudrollen i den lokala ekonomin. Många människor som arbetar i Lugano är faktiskt från Italien. Turismen är den andra viktiga inkomstkällan. Även om Luganosjön är mindre än de närliggande sjöarna (Maggioresjön och Comosjön) så utövar staden och dess omgivningar stor dragningskraft på turister.

Flygplatser

Stadens flygplats Lugano flygplats är belägen omkring fem kilometer väster om centrum i rak linje. Den kan nås med hyrbil på olika sätt. Det är enklast att ta sig till järnvägsstationen och därifrån ta Via Besso, som följs av Via Bioggio och Via Lugano. Motorväg A2 går också vid flygplatsen. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

De gula 'post' bussarna består av fem stadslinjer och över 60 linjer till olika destinationer i närheten av Lugano. Det finns även bergsbanor till högre områden, som till exempel från sjön till järnvägsstationen och till bergen San Salvatore och Brè. Färjor upprätthåller förbindelser till platser vid Luganosjöns stränder. En del av sjön är belägen i Italien, så man ska inte glömma att ta med sitt pass.

Trafik och parkering

Lugano är väldigt livligt trafikerat under sommarmånaderna och det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats på gatan till hyrbilen. Lyckligtvis finns det ett flertal parkeringshus i och utanför centrum. Platserna där de ligger är tydligt skyltade. En hyrbil är ett idealiskt transportmedel om man vill upptäcka omgivningarna, till exempel för utflykter till Italien.

Hotell

Lugano har ett stort utbud av logi som sträcker sig från trevliga familjehotell och bed & breakfast, till lyxiga fyrstjärniga hotell. Om man vill besöka Lugano under sommarmånaderna så måste man boka sitt hotellrum god tid i förväg. Resten av året är det vanligtvis ganska enkelt att hitta logi.

Externa källor

För mer information om Lugano, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lugano

EasyTerra Biluthyrning Lugano jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Schweiz, men i en annan stad än Lugano, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Schweiz-sidan, där du kan välja i vilken stad i Schweiz du vill hyra en bil.