Biluthyrning Como

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Como på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Como

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Como
EasyTerra Biluthyrning Como är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Como

Inledning

Como grundades av romarna och är Alessandro Voltas födelsestad. Det var han som uppfann batteriet och därför är den enhet som elstyrka mäts i uppkallad efter honom. Redan romarna lovordade Comos vackra omgivningar: inte bara den vackra sjön, utan även de imponerande bergen som omger staden.

Befolkning

Staden har ungefär 90 000 invånare.

Geografiskt läge

Como är belägen vid den södra spetsen av den vidsträckta Comosjön i norra Italien. Stadens västra utkanter gränsar till Schweiz. Milano ligger fyra mil söder om Como.

Ekonomi

Fram till 80-talet var Como berömt för snöret som tillverkades här. Industrin har praktiskt taget försvunnit på grund av konkurrensen från Kina. Många av Comos invånare arbetar i Milano. Turismen är den främsta inkomstkällan i Como.

Flygplatser

Milanos två flygplatser, Malpensa och Linate, är de närmaste flygplatserna. De kan nås på omkring en timme via Autostrada. Malpensa är möjligtvis det bästa alternativet eftersom man inte måste korsa den livliga trafiken runtomkring Milano från denna flygplats.

Kollektivtrafik

Como har bra kollektivtrafik. Bussarna Urbani kör endast inom stadens gränser; Extraurbani även till förorterna. Den så kallade C-linjen ansluter Como till ett flertal destinationer i trakten, inklusive Milano. Det finns även en bergbana (funicolare) till byn Brunate på 715-meters höjd och det finns flera färjeförbindelser till platser runtomkring Comosjön.

Trafik och parkering

Alla som har varit i Italien vet att italienarna kör snabbt och ganska agressivt. När man har vant sig vid deras körsätt så är det inte svårt att ta sig runt i Como och dess omgivning. Att hitta en ledig parkeringsplats i stadens centrum kan vara svårt, även om det inte är lika komplicerat som i de livliga turistcentrumen runt Comosjön. Det finns flera olika parkeringsgarage; platserna som de ligger på är skyltade. Man bör tänka på att några av vägarna omkring Lake Como är extremt smala.

Hotell

Como har ett bra utbud av logi, som sträcker sig från enkla vandrarhem (Albergo) till lyxhotell. De flesta av dem ligger i stadens centrum, precis vid sjön och i Cemobbio, alldeles norr om Como på andra sidan floden Breggia. Det finns, så klart, även badorter och campingplatser längs hela Comosjön.

Externa källor

För mer information om Como, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Como

EasyTerra Biluthyrning Como jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Como, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.