Biluthyrning Rygge

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Rygge på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Rygge.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Rygge

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Biluthyrning Rygge
EasyTerra Biluthyrning Rygge är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Rygge

Inledning

Rygge är en stad i den norska Østfold fylkeskommune. Den är huvudsakligen en utgångspunkt för besök till befästa städer i denna fylkeskommune, såsom Sarpsborg, Fredriksstad och Halden. Nära Sarpsborg kan man också besöka klippmålningar från stenåldern och gravstenar från vikingatiden. Det finns också två vackra sjöar nära Rygge.

Befolkning

Staden har omkring 14 000 invånare. 

Geografiskt läge

Rygge ligger i sydöstra Norge, omkring 6 mil söder om huvudstaden Oslo. I väster gränsar Østfold fylkeskommune till Oslofjorden och i öster till Sverige.

Ekonomi

Sedan gamla dagar är Rygge ett jordbrukssamhälle, men turismen ger också inkomster. Besökare lockas inte bara av de vackra befästa städerna i Østfold fylkekommune, men också av kusten längs Oslofjorden, och i synnerhet den idylliska staden Larkollen. Norska flygvapnet har också en bas nära Rygge.

Flygplatser

Moss flygplats-Rygge används huvudsakligen av lågbudgetbolag. Den ligger precis intill staden, på andra sidan av motorväg E6. Från centrum leder Flyplassveien till flygplatsen. Från flygplatsen kan man lätt ta sig till andra resmål i Østfold eller till huvudstaden Oslo (nästan 7 mil) med hyrbil, tack vare motorvägen E6. 

Kollektivtrafik

Østfold fylkeskommune har utmärkt busstrafik med förbindelser till alla viktiga städer: Moss, Larkollen, Sarpsborg, Fredriksstad och Halden, men också till huvudstaden Oslo.

Trafik och parkering

Rygge är en liten stad och Østfold fylkeskommune är inte så trafikerad. Man har inga problem att hitta vägen i hyrbil. Motorvägen E6, mellan flygplatsen och Oslo, kan dock vara ganska trafikerad. Om man använder sig av Moss flygplats-Rygge för att resa till Oslo bör man tänka på att det är ganska dyrt att parkera på gatan i den norska huvudstaden. Man kan parkera sin hyrbil gratis i de kommunala parkeringshusen om man har Oslokortet. 

Hotell

Det finns nästan inga hotell i Rygge, men det finns boenden i närheten, till exempel i Moss och på den närliggande fritidsön Jeløya. Den ovannämnda befästa staden har också ett hyfsat utbud av pensionat och hotell. Slutligen finns det flera campingplatser, utspridda runt om i Østfold fylkeskommune.

Externa källor

För mer information om Rygge rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Rygge

EasyTerra Biluthyrning Rygge jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Rygge, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.