Biluthyrning Haugesund

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Haugesund på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Haugesund

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Biluthyrning Haugesund
EasyTerra Biluthyrning Haugesund är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Haugesund

Inledning

Den norska staden Haugesund är en perfekt utgångspunkt om man vill utforska de magnifika fjordarna på den norska västkusten. Staden är även berömd för sin gamla arkitektur och sin årliga filmfestival.

Befolkning

Omkring 50 000 människor bor i själva staden. I Haugesunds tätortsområde bor det 100 000 människor.

Geografiskt läge

Haugesund är belägen i den sydvästra delen av Norge, mellan de större städerna Bergen (norr om Haugesund) och Stavanger (söder om staden).

Ekonomi

Förr i tiden levde staden på sillfiske. På den tiden fanns det stora mängder sill i närheten, men det var längesedan nu. Precis som i många andra norska kuststäder kretsar den lokala ekonomin idag kring borrning efter olja och gas i den norra delen av Nordsjön. Även turismen spelar en växande roll.

Flygplatser

Flygplatsen Haugesund Karmøy är belägen sju kilometer sydväster om staden. Det skandinaviska flygbolaget SAS har huvudsakligen inrikesflygningar från denna flygplats; lågprisflygbolag flyger till och från ett flertal europeiska destinationer. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: från centrum följer man huvudvägen (väg nummer 47) och svänger av vid Väge på väg nummer 518. Vägen tillflygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Staden har bra offentlig busstransport, vilken drivs av företaget Kolumbus. Busservice till andra städer (till exempel Bergen och Stavanger) sköts av bolaget Kystbussen. Det finns även färjeförbindelser till andra platser längs kusten. 

Trafik och parkering

En hyrbil är det perfekta transportmedlet för att utforska Haugesund och det område som omger staden. Man bör tänka på att man måste betala tull på många norska motorvägar.

Hotell

Det finns ett flertal hotell i Haugesund. Man kan övernatta på enkla pensionat, men även på ett fyrstjärnigt hotell. En speciell upplevelse är att bo i fyren, precis utanför Haugesund!

Externa källor

För mer information om Haugesund rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Haugesund

EasyTerra Biluthyrning Haugesund jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Haugesund, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.