Biluthyrning Vicenza

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Vicenza på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Vicenza.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Vicenza

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Vicenza
EasyTerra Biluthyrning Vicenza är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Vicenza

Inledning

Vicenza är arkitekten Paladios stad. Han har uppfört otaliga byggnader, både i själva staden och i dess omgivningar i Venetoregionen. En av de mest kända, men absolut inte den enda, är Teatro Olimpico. På grund av dessa arkitektoniska mästerverk är staden ett av UNESCO:s världsarv. Vicenza har också många konstgallerier och museer. Kort sagt: en stad för kulturälskare. 

Befolkning

Staden har omkring 115 000 invånare. 

Geografiskt läge

Vicenza ligger i nordöstra Italien i en region som heter Veneto. Staden ligger vid foten av Monte Berico, omkring 6 mil väster om Venedig och 20 mil öster om Milano.

Ekonomi

Vicenza är ett industricentrum med fula industriområden öster och väster om staden. Där finns stål- och textilfabriker, men den kända cykeldelstillverkaren Campagnolo ligger också här. Stadens omgivningar består huvudsakligen av jordbruksområden. Druvor, vete, majs, oliver, körsbär och sparris odlas här. Det finns också storskalig gruvdrift här (marmor, sulfit, koppar och silver) och det finns en amerikansk militärbas (USAG) nära Vicenza.

Flygplatser

Själva staden har ingen flygplats, men det ligger tre flygplatser omkring 7 till 10 mil från Vicenza. Den närmast flygplatsen (med bil) är Verona flygplats. Denna flygplats ligger 7 mil med bil väster om Vicenza och är ojämförligt den lättaste och snabbaste att nå via motorväg A4. Treviso-Sant'Angelo flygplats används främst av lågbudgetbolag och ligger mer än 9 mil öster om Vicenza. Ännu längre bort ligger Venedigs flygplats, Marco Polo flygplats.

Kollektivtrafik

Vicenza har bra allmän stadstrafik och det finns också bussförbindelser med andra platser i Venetoregionen. Tågtrafik till andra resmål i Italien är dock mycket bekvämare. Därför bör man bara ta bussen om man inte kan ta sig med tåg till sitt resmål. Vicenzas tågstation ligger längs linjen Milano-Venedig.

Trafik och parkering

När man väl har vant sig vid den italienska körstilen är det inga problem att hitta i Vicenza med hyrbil. Att hitta en gratis parkeringsplats på gatan i stadens centrum är en annan historia. Som tur är finns det några parkeringsplatser och parkeringshus i och runt om Vicenzas centrum. Det finns vägskyltar till några av parkeringshusen. Motorväg A4 löper längs Vicenza och gör Vicenza till en idealisk utgångspunkt för att utforska Venetoregionen med hyrbil. 

Hotell

Vicenza har ett hyfsat logiutbud, men det finns knappt några lyxhotell. De flesta boendena faller inom budget- och mellanklasskategorin. Man behöver inte boka hotellrum i förväg om man inte vill bo på ett speciellt hotell. Det finns några campingplatser i stadens omgivningar och det finns möjligheter till agriturismo ('semester på lantgård'). 

Externa källor

För mer information om Vicenza rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Vicenza

EasyTerra Biluthyrning Vicenza jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Vicenza, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.