Biluthyrning Pescara

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Pescara på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Pescara

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Pescara
EasyTerra Biluthyrning Pescara är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Pescara

Biluthyrning Pescara
Biluthyrning Pescara

Inledning

Pescara är huvudstaden i provinsen med samma namn, som ligger i den italienska regionen Abruzzo. Det är en modern badort vid Adriatiska havet, omgiven av vackra sandstränder. Dessutom finns det flera olika nationalparker i närheten.

Befolkning

Staden har 125 000 invånare.

Geografiskt läge

Pescara ligger i den centrala delen av Italien vid Adriatiska havets östra kust. Staden är belägen vid floden Pescaras mynning. Denna flod har sitt ursprung i Apenninerna, där den heter Aterno. Det finns vidsträckta sandstränder, både norr och söder om Pescaras flodmynning.

Ekonomi

Den lokala ekonomin är huvudsakligen beroende av turismen under sommaren. Dessutom finns det industriell aktivitet, framför allt i Pescaraflodens dal där hydroelektriska kraftverk utvinner billig elektricitet. I området mellan Pescara och Chieti finns textilindustri och kemisk industri. Andra viktiga sektorer är livsmedelsindustrin och tillverkning av byggmaterial. Det lokala jordbruket ägnas särskilt åt grönsaksodling. De flesta av grönsakerna säljs på marknaderna i Rom.

Flygplatser

Pescaras flygplats, Abruzzo internationella flygplats, är belägen endast 4 kilometer väster om stadens centrum, precis vid ringvägen som omger staden.

Kollektivtrafik

Pescara har ett bra kollektivtrafiknätverk. Man bör dock inte bli förvånad om en busstur ställs in på grund av ett okänt motiv. Det finns även bussförbindelser till andra städer och byar i regionen och det finns en frekvent bussförbindelse till Rom (resan genom Apenninerna är vacker). Pescara har också bra tågförbindelser till resten av Italien. Pescara Centrae är den största tågstationen. De andra två tågstationerna är Pescara Porta Nuova och Pescara San Marco.

Dessutom finns det färjeförbindelser till Split i Kroatien och till åtskilliga öar i Adriatiska havet

Trafik och parkering

Att köra omkring i Pescara är inget problem. Man kan antingen parkera på gatan (vilket man får betala för i stadens centrum), i något av parkeringshusen, eller på den stora parkeringsplatsen vid hamnen. Det finns utomordentliga motorvägförbindelser till resten av Italien. Kustvägen A14 (Bologna -Taranto) går i en vid kurva runt Pescara. Denna väg har anslutning till A25, vilken går genom Apenninerna och senare forsätter som A24 till Rom.

Hotell

Eftersom staden är en känd badort är det ingen brist på hotell och semesteranläggningar. Hotel Esplanade är det elegantaste hotellet av alla. Det är totalrenoverat och behåller sin glans från början av 1900-talet. Några av hotellen vid stranden har privata stränder.

Även om det finns ett stort utbud av logi är det tillrådigt att boka i god tid innan resan, särskilt under sommarmånaderna.

Externa källor

För mer information om Pescara, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Pescara

EasyTerra Biluthyrning Pescara jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Pescara, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.