Biluthyrning Shannon

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Shannon på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Shannon

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Irland
  3. Biluthyrning Shannon
EasyTerra Biluthyrning Shannon är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Shannon

Biluthyrning Shannon
Biluthyrning Shannon

Inledning

Staden Shannon är unik på grund av att den grundades så sent som efter Andra Världskriget. Trots att det är en modern stad så är den belägen i ett avlägset område i västra Irland. Några kilometer från staden finner du en världsberömd flygplats, ett industricentrum och vackra landskap. Många människor använder Shannon som utgångspunkt för att ta sig till en av dessa platser. I själva Shannon finns bra affärer och restauranger.

Befolkning

Shannon byggdes efter Andra Världskriget på ett område som på den tiden var en torvmosse. Staden designades för att kunna rymma de tusentals anställda vid Shannons flygplats, industrierna och de som arbetade inom den service som stödjer dessa sektorer. Staden växte inte så snabbt som förväntat, bland annat därför att många människor föredrog att bo i de vackra byarna i närheten. Just nu har Shannon omkring 9000 invånare.

Geografiskt läge

Shannon ligger i den västra delen av Irland. En stor landtunga skyddar staden från Atlantens stormar. Shannon har samma namn som floden Shannon. Den har sitt ursprung på centrala Irland, strömmar genom staden Limerick och rinner ut i Shannons mynning, där staden är belägen.

Ekonomi

Shannons ekonomi är bara till liten del beroende av turismen. Turisterna som besöker staden använder den som "inkörsport" till den storslagna landsbygden, vackra byar och andra irländska städer i närheten. Ekonomin är till mycket större del beroende av industrin i stadens närhet.

Många internationella företag ligger i industriområdena runt staden och de skapar många arbetstillfällen. Bland annat ligger Shannon Aerospace, Molex, Intel och Avocent runt Shannon. Den internationella flygplatsen skapar också många arbetstillfällen. liksom företag som startas på grund av flygplatsen och industrierna. Några exempel är hotell, restauranger, finansiell service, byggföretag och så vidare.

Anledningen till att det är så mycket aktivitet i Shannon är att staden erbjuder billig arbetskraft och låga företagsskatter. Detta gäller hela Irland.

Flygplatser

Shannon har en världsberömd flygplats, som ligger några kilometer utanför stadens centrum. Shannons flygplats hanterar flyg från Irland, Europa och andra ställen i världen, särskilt från Amerika. Det finns också budgetflygbolag som använder den här flygplatsen.

Kollektivtrafik

Från Shannons flygplats finns bussförbindelser till alla större städer på Irland. Det finns ingen tågförbindelse från Shannons flygplats. Den närmaste järnvägsförbindelsen är Limerick, som ligger omkring 1,8 mil öster om flygplatsen. Detta betyder att det inte finns någon tågstation i själva staden Shannon. Det finns inte heller några stadsbussar eftersom staden är för liten. Det finns emellertid lokala och regionala bussförbindelser.

Trafik och parkering

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att köra på vänster sida av vägen på Irland. Bilarna på Irland har ratten på höger sida, vilket betyder att växelspaken finns till vänster om dig. Den högst tillåtna hastigheten i bostadsområden är 48 kilometer i timmen (30 miles), på landsbygden är hastighetsgränsen 96 kilometer i timmen och på motorvägar 112 kilometer i timmen (70 miles). Man parkerar på vänster sida av vägen. Det är osannolikt att du kommer att ha problem med att köra och parkera inne i själva Shannon, staden är för liten för det.

Hotell

I och runtomkring Shannon finns hotell i alla prisklasser. Hotellen används främst av affärsresande. Det finns också turister som stannar en natt och fortsätter vidare nästa dag för att upptäcka det vackra Irland. Om du har vissa preferenser när det gäller pris, lyx eller läge, rekommenderar vi dig att boka i förväg. Om du inte föredrar ett särskilt hotell är det inte nödvändigt att boka i förväg, förutom om det är något (affärs) evenemang.

Externa källor

För mer information om Shannon rekommenderar vi  Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Shannon

EasyTerra Biluthyrning Shannon jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Irland, men i en annan stad än Shannon, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Irland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Irland du vill hyra en bil.