Biluthyrning Gibraltar

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Gibraltar på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Gibraltar

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Gibraltar
 3. Biluthyrning Gibraltar
EasyTerra Biluthyrning Gibraltar är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Gibraltar

Biluthyrning Gibraltar
Biluthyrning Gibraltar

Inledning

Gibraltar har fått sitt namn efter Tariq ibn Ziyad. Han var guvernör i Tanger i Marocko och tog initiativet till erövrandet av den iberiska halvön från denna höga klippa i början av sjuttonhundratalet. Han kallade platsen för Djebel Tariq (‘Tariqs berg’), som omsider förvrängdes till Gibraltar. Britterna befäste Gibraltar efter freden i Utrecht (1713) och ännu idag är den högsta punkten på klippan en brittisk militärbas (och oåtkomlig för turister). Ett omfattande och komplicerat tunnelsystem löper genom den 426 meter höga klippan. 

Befolkning

Nästan 30 000 personer bor i Gibraltar.

Geografiskt läge

Gibraltar, som ofta kallas för 'The Rock' av britterna, är ett av Storbritanniens utomeuropeiska territorier längst ner i södra Spanien. Gränsen är endast 1,2 mil lång och på andra sidan ligger den spanska staden La Línea de la Concepción (ofta endast kallad La Línea). Gibraltar sund skiljer Europa från Afrika; på andra sidan det här sundet ligger den spanska enklaven Ceuta. 

Ekonomi

För inte så länge sedan utgjorde militära utgifter den huvudsakliga inkomstkällan för Gibraltar. Detta har förändrats betydligt under de senaste tjugo åren. 1984 stod den militära verksamheten för 60 % av den lokala ekonomin; numera endast 7 %. Ekonomin domineras nu av fyra sektorer: finansiella tjänster, företag som är inblandade i onlinespel, turism och sjöfart. 

Flygplatser

Gibraltar flygplats ligger norr om Gibraltar, nära gränsen till Spanien. Winston Churchill Avenue går från centrum till flygplatsen, rakt över start- och landningsbanan. Ibland måste man därför vänta när flygplan landar eller startar. 

Kollektivtrafik

Staden har bra allmän busstrafik och en linbana som går till toppen av klippan med ett mellanstopp där aporna håller till. På andra sidan av gränsen, i La Línea, finns det bussförbindelser med många platser i södra Spanien, däribland Sevilla, Málaga, CadizGranada och Algeciras.

Trafik och parkering

I en brittisk koloni förväntar man sig att bilarna kör på vänster sida, som i Storbritannien. Så är inte fallet: det är högertrafik så att systemet passar med det i Spanien. Det är ofta långa köer vid gränsen (från Gibraltar till Spanien och tvärtom) och parkeringsplatser i Gibraltar är knappa. Många parkerar därför sin hyrbil i La Línea och går över gränsen till fots. 

Hotell

Gibraltar har ett bra logiutbud, från lågprispensionat till lyxhotell. Under sommarmånaderna är det ganska mycket liv och rörelse. Vi rekommenderar att boka hotellrum i god tid om man vill besöka Gibraltar under den perioden. 

Externa källor

För mer information om Gibraltar rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • AurigaCrown Car Hire
 • Autos Aguirre
 • Avis
 • Budget
 • Europcar
 • Goldcar
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • Nizacars
 • Rhodium Car Rental
 • SIXT Rent a Car

Biluthyrningsplatser i Gibraltar

EasyTerra Biluthyrning Gibraltar jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Gibraltar, men i en annan stad än Gibraltar, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Gibraltar-sidan, där du kan välja i vilken stad i Gibraltar du vill hyra en bil.