Biluthyrning Granada

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Granada på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Granada.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Granada

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Granada
EasyTerra Biluthyrning Granada är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Granada

Biluthyrning Granada
Biluthyrning Granada

Inledning

Granada är en stad som lockar många turister, främst på grund av de många kvarlevorna från morernas storhetstid. Alhambra är den absoluta höjdpunkten. Dessutom är Granada en universitetsstad och har därför ett intensivt nattliv. Stadens omgivningar är också en anledning till att besöka Granada. På somrarna kan man vandra i Sierra Nevada, som är ett attraktivt skidområde på vintern.

Befolkning

Staden har ungefär 240 000 invånare. Om man räknar med förorterna bor ungefär en halv miljon människor i Granada.

Geografiskt läge

Granada är belägen i södra Spanien vid bergskedjan Sierra Nevadas fot och vid sammanflödet av tre floder: Beiro, Darro och Genil. Staden ligger på en höjd av 783 meter över havet. Somrarna kan vara mycket varma, därför är det bäst att besöka de historiska monumenten i Granada under våren och hösten.

Ekonomi

Förutom turism är jordbruk av stor betydelse för regionen. Man odlar många olika sädeskorn här, men det finns även sockerrör och tobaksplantage. Andra jordbruksprodukter är oliver, apelsiner, citroner, granatäpplen, fikon och mandlar. Dessutom finns det en del textiltillverkning och industri. Man tillverkar tvål och likör.

Flygplatser

Den internationella Federico García Lorca Granada-Jaén flygplats kallas vanligtvis för Granada flygplats. Flygplatsen är belägen 1,7 mil väster om staden, vid motorvägen A-92 (Granada–Sevilla).

Kollektivtrafik

De flesta sevärdheter, som till exempel Alhambra och det arabiska gamla kvarteret Albaicín, är det bäst att utforska till fots. För att ta sig till andra platser finns det ett utmärkt kollektivtrafiknätverk som består av tunnelbana och bussar.

Tunnelbanan går från klockan 5 och fram till midnatt. På fredagar går den ända till klockan 2 och på söndagar 24 timmar om dygnet. Det är det effektivaste sättet att ta sig fram på, men man får inte se så mycket av staden under resan. Även om de går betydligt långsammare, är bussarna ett bra transportmedel om man vill kombinera sightseeing och transport på samma gång.

Trafik och parkering

Precis som i de flesta stora städer är det inte tillrådigt att använda bilen i stadskärnan. Delar av staden är endast avsedda för fotgängare. Det är bäst att parkera i utkanten av staden och fortsätta med kollektivtrafik. Det finns också många parkeringshus och parkeringsplatser i stadens centrum.

Bilen är det avlägset bästa transportmedlet om man vill utforska Granadas omgivningar, det vackra andalusiska landskapet och pittoreska städer och byar.

Hotell

Det finns verkligen ingen brist på hotell i Granada. Det finns lyxhotell, men även ett brett utbud av hotell i mellanprisklass och budgethotell. Man kan också hyra en av de många lägenheter som finns tillgängliga. Priset för logi i Granada är i allmänhet något lägre än i resten av Spanien.

Externa källor

För mer information om Granada, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Granada

EasyTerra Biluthyrning Granada jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Granada, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.