Biluthyrning Billund

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Billund på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Billund.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Billund

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Danmark
  3. Biluthyrning Billund
EasyTerra Biluthyrning Billund är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Billund

Inledning

Billund är en stad i södra Danmark. Det är här LEGO-fabriken har sin bas och tack vare detta är staden berömd. Temaparken Legoland lockar omkring 6000 besökare varje dag. Allt som finns i parken är gjort av LEGO, inklusive djuren som finns på avdelningen Safariland. Både vuxna och barn kan själv sätta sig i arbete för på flera ställen finns det containrar med legobitar. Här kan man låta fantasin flöda!

Befolkning

Staden har endast 28 000 invånare.

Geografiskt läge

Billund ligger i södra Danmark. Det finns inga direkta motorvägsförbindelser till staden, men motorväg E45 (Flensburg - Århus – Frederikshavn) och E20 (Esbjerg – Köpenhamn) ligger omkring 2,5 mil öster och söder om Billund.

Ekonomi

Billund existerar tack vare LEGO-fabriken och de flesta människor arbetar också för LEGO (på fabriken eller i temaparken). Flygplatsen är också viktig för den lokala ekonomin. Billund flygplats har växt så mycket att det är Danmarks andra största flygplats.

Flygplatser

Flygplatsen ligger endast 2 kilometer nordost om Billund. Om man hyr en bil är det enkelt att besöka andra städer i Danmark. Avståndet från flygplatsen till andra städer i Danmark: Vejle 2,8 mil, Kolding 4,1 mil, Esbjerg 6,1 mil, Århus 9,8 mil.

Kollektivtrafik

Billund är så litet att det inte finns någon offentlig lokaltransport. Det finns emellertid bussförbindelser till platser i omgivningen, såsom Esbjerg, Vejle, Grindsted och Skjern.

Trafik och parkering

Det finns inga trafikproblem i Billund. Det bör inte heller vara några problem med att hitta en parkeringsplats. Billund är en utmärkt utgångspunkt för den som vill utforska resten av södra Danmark, till exempel med en hyrbil.

Hotell

Både i själva staden Billund och på Legoland hittar man logi. I omgivningarna finns det också fullt av möjligheter: campingplatser och mysiga danska sommarstugor och bondgårdar. Om man vill se mer än bara Legoland är en hyrbil oumbärlig.

Externa källor

För mer information om Billund rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Billund

EasyTerra Biluthyrning Billund jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Danmark, men i en annan stad än Billund, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Danmark-sidan, där du kan välja i vilken stad i Danmark du vill hyra en bil.