Biluthyrning Aarhus

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Aarhus på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Aarhus.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Aarhus

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Danmark
  3. Biluthyrning Aarhus
EasyTerra Biluthyrning Aarhus är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Aarhus

Biluthyrning Aarhus
Biluthyrning Aarhus

Inledning

Århus är Jyllands (ej offentliga) huvudstad och den andra största staden i Danmark. Staden grundades av vikingarna på 700-talet. Det är en trevlig stad vars främsta attraktion är Den Gamle By (Gamla stan). Det finns ett museum under bar himmel med hus från olika platser i Danmark. Det finns lockande stränder nära staden.

Befolkning

Århus har nästan 300 000 invånare, men om man räknar med förorterna så har storstadsregionen Århus ungefär 800 000 invånare. Befolkningen är mycket ung på grund av att det finns ett universitet och andra högre utbildningscentrum: Århus har 40 000 studenter.

Geografiskt läge

Staden ligger på östkusten i den administrativa regionen Mitt-Jylland (danska: Region Midtjylland). Århus är byggt runt hamnen vid Kattegatt, vilket utgör en del av förbindelsen mellan Nordsjön och Östersjön. Århus omgivning är kuperad och söder om staden finns det stora skogar. Stadens sydliga kvarter ligger delvis i mitten av dessa skogar.

Ekonomi

Århus hamn spelar en viktig roll för den lokala ekonomin. Jordbruksprodukter exporteras från Jylland via denna hamn och särskilt produkter av järn och stål importeras. Det är den största containerhamnen på det danska fastlandet. Det finns också företag som har specialiserat sig på informations- och kommunikationsteknologi. Dessutom är Århus en viktig stad för utbildning, då det finns ett universitet och flera andra institutioner för högre utbildning.

Flygplatser

Århus flygplats är belägen 4 mil nordost om staden och den nås enkelt med hyrbil. Från stadens centrum följer man bara Djurslands motorväg ut mot flygplatsen. Det finns skyltar längs vägen som tydligt anger resvägen. Eftersom antalet tillgängliga resmål från denna flygplats är begränsat så spelar även Billund flygplats en viktig roll för staden. Den ligger 9,5 mil sydväst om Århus och kan nås via motorväg E45 med en hyrbil.

Kollektivtrafik

Århus har ett utmärkt kollektivtrafiksystem. Stadsbussarna går regelbundet från eller genom Banegårdspladsen i stadens centrum. Om man har ett ÅrhusCard, kan man använda offentliga transportmedel gratis. Man får också rabatt på inträdesavgifter till flera attraktioner. 

Trafik och parkering

Århus centrum är mycket tillgängligt med hyrbil. Man kan dock ha lite problem med att hitta en parkeringsplats. Ett tips: med ÅrhusCard kan man parkera gratis var som helst i centrum! En hyrbil är det idealiska transportmedlet för att utforska stadsområdet.

Hotell

Staden har en mängd hotell i alla prisklasser. Det finns även en campingplats i området. Man kan också välja att bo på en äkta dansk bondgård. Även om denna typ av logi finns utanför staden så är man tillräckligt rörlig med en hyrbil för att utforska både landsbygden och staden.

Externa källor

För mer information om Århus, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Aarhus

EasyTerra Biluthyrning Aarhus jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Danmark, men i en annan stad än Aarhus, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Danmark-sidan, där du kan välja i vilken stad i Danmark du vill hyra en bil.