Biluthyrning Puerto Natales

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Puerto Natales på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Puerto Natales.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Puerto Natales

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Chile
  3. Biluthyrning Puerto Natales
EasyTerra Biluthyrning Puerto Natales är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Puerto Natales

Biluthyrning Puerto Natales
Biluthyrning Puerto Natales

Inledning

Puerto Natales är huvudstad i provinsen Última Esperanza ('Sista hoppet'). Det är inkörsporten till den vackra naturen i södra Chile och utgångspunkten för de som vill vandra genom Torres del Paine och andra nationalparker i närheten.

Befolkning

Staden har ungefär 20 000 invånare.

Geografiskt läge

Puerto Natales är belägen allra längst söderut i Chile vid Seno Última Esperanza. Norr om staden ligger bergen Cordillera Manuel Señoret och Lago del Toro. Punta Arenas ligger ungefär 25 mil sydöster om Puerto Natales.

Ekonomi

Turismen är en av stadens främsta inkomstkällor. Snabbköpen är helt inriktade på besökare som ska göra vandringsutflykter: torkad frukt, pulversoppor, müslibarer, pulverdrycker och så vidare. Boskapsuppfödning har stor betydelse i omgivningarna (kött och mejeriprodukter exporteras via hamnen Puerto Natales). Fiske och industri för framställning av fiskprodukter finns också i staden. 

Flygplatser

Puerto Natales har en liten flygplats med bara en flight om dagen: till och från El Calafate i Argentina med propellerplan. Den närmaste större flygplatsen är Punta Arenas flygplats (officiellt: Aeropuerto Internacional Presidente Carlos Ibáñez del Campo). Denna flygplats är belägen nästan 23 mil (via väg) sydöster om Puerto Natales och kan nås med hyrbil via Ruta 9. Resan tar omkring tre timmar.

Kollektivtrafik

Själva staden har ingen busstransport, men bussar som drivs av researrangörer går till nationalparken Torres del Paine, Punta Arenas och El Calafate i Argentina. För att åka med dessa bussar måste man köpa en biljett i förväg på en av de många biljettkontoren i staden.

Trafik och parkering

Trafiken i Puerto Natales är ganska långsam och det är inget problem att hitta en ledig parkeringsplats. En hyrbil är det perfekta transportmedlet om man vill besöka naturattraktionerna i den här regionen, även om man bör parkera sin bil och fortsätta till fots för att verkligen njuta av dem. Det är enkelt att köra till Punta Arenas med hyrbil via Ruta 9 (se flygplatser). Man kan ta sin hyrbil till Argentina.

Hotell

Puerto Natales har ett brett utbud av logi. Det finns medelklass- och lyxhotell, men även gott om pensionat (hostales) och bed & breakfast (hospedajes). Under sommarmånaderna är det mest liv och rörelse i staden (på den södra delen av jordklotet från november till mars). Om man vill besöka Puerto Natales under denna tid på året rekommenderar vi att man bokar sitt hotellrum i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Puerto Natales, rekommenderar vi Google och följande källor:

Om du letar efter en hyrbil i Chile, men i en annan stad än Puerto Natales, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Chile-sidan, där du kan välja i vilken stad i Chile du vill hyra en bil.