Biluthyrning Seattle

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Seattle på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Seattle

 1. Startsida
 2. Biluthyrning USA
 3. Biluthyrning Seattle
EasyTerra Biluthyrning Seattle är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Seattle

Biluthyrning Seattle
Biluthyrning Seattle

Inledning

Seattle är den största staden i den amerikanska delstaten Washington, men det är inte huvudstaden (det är Olympia, som är mycket mindre). Det är födelseplatsen för Starbucks Coffee och detta globala företags första filial är därför en turistattraktion. Detta café ligger vid Pike Place Market, en färgglad lantmarknad i stadens centrum. Seattle är också Jimi Hendrix och grungemusikens födelsestad. Man kan lära sig allt om detta på Experience Music Project. Andra intressanta museer är Science Fiction Museum och Museum of Flight. Seattles symbol är Space Needle, ett mer än 180 meter högt torn (med en roterande restaurang), som byggdes inför Världsutställningen 1962.

Befolkning

Staden har en befolkning på nästan 600 000 invånare. Seattle är belägen i ett storstadsområde som har nästan fyra miljoner invånare.

Geografiskt läge

Seattle är belägen i nordvästra USA, en ojämn vik som tillhör Stilla havet. Väster om Pugetsundet ligger Olympic Mountains, i öster gränsar Seattle till Lake Washington, och bakom finns bergskedjan Cascade Range.

Ekonomi

Seattle skapades som ett centrum för fiske, skogsvård och kolgruvor. Då flygplanstillverkaren Boeing etablerade sig i staden (1916), förändrades Seattles ekonomi drastiskt. Företaget blev snabbt regionens största privata arbetsgivare och är det fortfarande även om huvudkontoret flyttades till Chicago. Microsoft ligger i Redmont, en förort till Seattle och dessutom är staden Starbucks högkvarter. Under de senaste åren har staden lockat allt fler högteknologiska företag, främst specialiserade på bioteknologi. Dessutom är Seattle ett utbildningscentrum med många institutioner för högre utbildning, som till exempel Washingtons universitet.

Flygplatser

Stadens flygplats är belägen i de södra förorterna. Seattle–Tacoma internationella flygplats (som ofta kallas Sea-Tac) ligger bara en halvtimme från centrum med hyrbil (förutom under morgonens och kvällens rusningstider). Flygplatsen är belägen vid en motorvägsknut (State Routes 518, 99 och 509, nästan tre kilometer väster om Interstate 5.

Kollektivtrafik

Seattle har ett vidsträckt och bra offentligt bussystem. Betalningssättet är dock lite förvirrande. När man reser till centrum betalar man när man går på bussen; från centrum till förorterna betalar man när man går av bussen. Resor inom centrum är gratis.

Det finns även andra färdmedel inom kollektivtrafiken: South Lake Union Streetcar, en spårväg mellan centrum och South Lake Union, en enskenig järnväg mellan centrum och Seattle Center (mot Space Needle), och en vattentaxi mellan hamnen och West Seattle (varifrån man har en underbar utsikt över staden och bergen i dess omgivning).

Trafik och parkering

Förutom under rusningstid så är det enkelt att köra runt i en hyrbil i Seattle. Gatuplanen är tydlig, men man måste vänja sig vid namnen. Till exempel, alla gator som går från norr till söder kallas Avenue (ibland Boulevard eller Way) och alla gator som leder från öst till väst kallas Street. Dessutom omnämns det geografiska läget efter Avenues och framför Streets (till exempel NE 45th Street och 45th Avenue NE).

Det finns vida parkeringsmöjligheter, både på gatorna och i parkeringsgarage. Man bör tänka på att inte överskrida parkeringstiderna på gatorna. Tiderna respekteras strikt och böterna är höga.

Hotell

Det finns ett brett utbud av hotell i Seattle i alla prisklasser. Därför är det inte svårt att hitta passande logi under lågsäsongen. Om man vill besöka Seattle under sommaren, rekommenderar vi att man bokar hotellrum i god tid före resan. Hotell och pensionat nära Pike Place Market är de mest populära bland turister.  

Externa källor

För mer information om Seattle rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Apollo Car Rental
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Eaglerider
 • Enterprise
 • Europcar
 • Fox Rent A Car
 • Hertz
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Seattle

EasyTerra Biluthyrning Seattle jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i USA, men i en annan stad än Seattle, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning USA-sidan, där du kan välja i vilken stad i USA du vill hyra en bil.