Biluthyrning Dresden

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Dresden på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Dresden

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Tyskland
 3. Biluthyrning Dresden
EasyTerra Biluthyrning Dresden är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Dresden

Inledning

Dresden är huvudstad i den tyska förbundsstaten Saschen och kallas för "Det nordliga Florens". Detta smeknamn har staden fått tack vare de många historiska byggnaderna i barockstil. Tre fjärdedelar av stadens centrum förstördes under de allierades bombning av staden i februari 1945. Under kommunismens era renoverades endast ett fåtal byggnader, men efter Berlinmurens fall sattes en stor renovering av staden igång. En stor del av staden återuppbyggdes så att den fick tillbaka sin gamla glans. Renoveringar håller dock fortfarande på att göras. 

Befolkning

Staden har mer än en halv miljon invånare.

Geografiskt läge

Dresden ligger i den sydöstra delen av före detta Öst-Tyskland, inte långt från gränsen till Tjeckien. Den är byggd på floden Elbes båda stränder. Staden ligger 20 mil söder om Berlin och 15 mil norr om den tjeckiska huvudstaden, Prag.

Ekonomi

Precis som många andra städer i före detta Östtyskland har Dresden genomgått en svår tid ur ekonomiskt perspektiv. Idag är Dresden ett viktigt centrum för mikroelektronik. Inom denna sektor arbetar ungefär 40 000 personer. Apoteksindustrin spelar också en stor roll (GlaxoSmithKline har en filial där). Under kommunismens tid var mekanisk- och elektroteknik starkt representerad. Med statlig hjälp moderniserades denna sektor. Turism är också viktigt: staden besöks huvudsakligen av tyskar, men antalet internationella besökare ökar.

Flygplatser

Dresden-Klotzsche flygplats ligger 9 kilometer sydost om stadens centrum (innanför stadens gränser). Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: man följer A4/A13 på Bundesstraße B97. Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Dresden har ett utmärkt integrerat offentligt transportsystem, vilket består av bussar, spårvagnar och stadståg. Med alla dessa transportmedel kan man resa med en biljett. Det lämpligaste är att använda ett frikort som gäller för en dag och som kan köpas på flera platser i staden. Kollektivtrafiken fungerar även på natten, men då går den naturligtvis mer sällan. 

Trafik och parkering

Efter kommunismens fall rustades inte bara Desdens byggnader upp utan även gatorna. Det är enkelt att köra omkring i denna mysiga stad. Att hitta en parkeringsplats är inte heller något problem, utom möjligen på lördagar, när många av stadens invånare är i centrum för att handla. Det finns ett automatiskt informationssystem för parkering, som anger var det finns lediga platser tillgängliga.

Hotell

Dresden har ett bra utbud av logi i alla kategorier, från vandrarhem till femstjärniga hotell. Eftersom det är populärt att anordna stora konferenser i staden så är det klokt att boka rum i god tid i förväg. Dessutom finns det många campingplatser och platser där man parkera husvagnen nära staden.

Externa källor

För mer information om Dresden rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Buchbinder
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Dresden

EasyTerra Biluthyrning Dresden jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Dresden, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.