• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Alanya

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Alanya på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Alanya

EasyTerra Biluthyrning Alanya är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningserbjudanden i Alanya

Oavsett om du letar efter en liten hyrbil eller en kombi för hela familjen har vi alltid ett lämpligt fordon till lägsta pris. Nedan visas några exempel på vårt urval i Alanya.

Biltyp
Mini
Ekonomi
Kompakt
Mellanklass
Standard
Full-size
Familjebuss
SUV

Biluthyrare i Alanya

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Alanya med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Europcar

  7.1 (8307)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Global Rent a Car

  6.8 (140)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Rent Go

  Inga omdömen
  Från SEK 422 / dag
 • Avis

  8.3 (6096)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • addCarRental

  8.7 (101)
  Från SEK 422 / dag
 • Garenta

  Inga omdömen
  Från SEK 472 / dag
 • Aytucar

  Inga omdömen
  Ingen tillgänglig prisinformation

När är bästa tiden att boka en hyrbil i Alanya?

Biluthyrningsföretag i och omkring Alanya

Om du letar efter en hyrbil i Turkiet, men i en annan stad än Alanya, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Turkiet-sidan, där du kan välja i vilken stad i Turkiet du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Alanya

EasyTerra Biluthyrning Alanya jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

8 B, Hilmi Balci Cd.uzay Apt. 07400
Hasan Akcalioglu Cad N. 34
Mahmutlar, 106. Sk. No:16
Mahmutlar, 106. Sk. No:6
Saray, Damlataş Cd. No: 54/C

Platsinformation för Alanya

Inledning

Alanya är den populäraste badorten på den 'turkiska rivieran'. Det är inte särskilt överraskande eftersom staden har en vacker sandstrand med olika vattensportsfaciliteter och ett pulserande nattliv. Dessutom finns det mycket att se och göra i Alanya. Till exempel det stora slottet ovanför staden eller Damlatasgrottan med sina imponerande stalagmiter och stalaktiter som är miljoner år gamla.  

Befolkning

På grund av turismen har staden växt enormt mycket. Befolkningen beräknas nu vara över 100 000, men den siffran stiger betydligt om man räknar med de turister som kommer till staden varje år: ungefär en och en halv miljon.

Geografiskt läge

Alanya ligger i södra Turkiet. Staden sträcker sig ungefär 2 mil längs Medelhavskusten. Norr om Alanya ligger Taurusbergen. Västerut ligger den gamla hamnstaden Side och Antalya, huvudstaden i provinsen med samma namn.

Ekonomi

Turismen är den viktigaste inkomstkällan. Förr i tiden var Alanya ett lugnt fiskeläge. Det finns fortfarande verksamma fiskare men som en ekonomisk verksamhet håller den sig i bakgrunden till turismen. I omgivningarna finns det många citrusplantager och man odlar också bomull.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen nära Antalya är ingångsporten till hela den turkiska rivieran. Flygplatsen är belägen 13,5 mil väster om Alanya, 1 mil innan Antalya. Det är lätt att ta sig dit via en välunderhållen kustväg. Det finns bussförbindelser mellan flygplatsen och turistorter längs kusten, inklusive Alanya.
Det är en mycket trafikerad flygplats, speciellt under sommaren när antalet charterflyg är väldigt stort. Det finns också reguljärflyg till Istanbul, Ankara, den turkiska delen av Cypern och flera olika destinationer i Europa och Mellanöstern.

Kollektivtrafik

Det finns ett utmärkt kollektivtrafiknät som består av långdistansbussar (Otogar) och de så kallade dolmus minibussar. 
Otogar-stationen ligger nära den berömda Kleopatra-stranden. Det finns förbindelser till alla andra orter längs den turkiska rivieran, såväl som till Ankara, Izmir och Istanbul.
Dolmus minibussar kör genom Alanyas gator. Man kan få dem att stanna dem genom att helt enkelt räcka upp handen. Man kan också stiga av var man vill.

Det finns också många taxibilar. Man bör se till att de sätter på taxametern!

Trafik och parkering

I själva Alanya behöver man ingen bil, men för att utforska det inre av landet är en hyrbil oumbärlig. Man måste tänka på det turkiska körsättet och man måste köra väldigt försiktigt och förvänta sig det oväntade. Folk byter fil hela tiden och de kör om på vänster och på höger sida om de bara får chansen. På landsvägen kan det stå bilar parkerade på olämpliga ställen, helst efter en skarp kurva. Man kan också köra rakt in i hjordar som tar upp hela vägen. Man ska undvika att köra när det är mörkt. Utöver de ovannämnda riskfylldheterna kör många turkiska bilförare med ljuset av för att spara energi!
Observera hastighetsgränserna (i bostadsområden 50 kilometer i timmen, på landsbygden 90 kilometer i timmen och på motorvägar 120 kilometer i timmen). Den turkiska polisen är väldigt vaksam, speciellt i utkanterna av städerna.

Hotell

Alanya är helt inriktad på turisterna, vilket betyder att det finns gott om hotell. Man bör boka sitt rum i förväg. Inte bara för att försäkra sig om att få ett rum i det hotell man föredrar, men också för att det ofta är billigare än att boka vid ankomsten.

Externa källor

För mer information om Alanya rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Turkish lira
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  110 km/h
 • Språk
  Turkish
 • Populär bilkategori
  Ekonomi

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Europcar
 • Global Rent a Car
 • Rent Go
 • Avis
 • addCarRental
 • Garenta
 • Aytucar
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Turkiet
 3. Biluthyrning Alanya