Biluthyrning Nelspruit

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Nelspruit på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Nelspruit

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sydafrika
  3. Nelspruit
EasyTerra Biluthyrning Nelspruit är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Nelspruit

Biluthyrning Nelspruit
Biluthyrning Nelspruit

Inledning

Nelspruit är det tidigare namnet på en sydafrikansk stad som numera kallas för Mbombela. Det är huvudstaden i Östra Transvaalprovinsen (som också har fått ett nytt namn: Mpumalanga). Precis norr om staden ligger den vidsträckta Lowvelds botaniska trädgård. 

Befolkning

Staden har över 220 000 invånare.

Geografiskt läge

Nelspruit eller Mbombela ligger i nordöstra Sydafrika, endast tio mil från gränsen till Mozambique, 33 mil öster om Johannesburg, och precis norr om Swaziland. Staden ligger vid Crocodile River. Väster om Nelspruit ligger Drakensbergen.

Ekonomi

De huvudsakliga industrierna i Nelspruit är pappersproduktion, konservering av lokalt producerad frukt, möbeltillverkning och träproduktion. Runt om staden växer det mycket apelsiner, mangor, bananer och avokador. I området produceras också så kallade macadamianötter. 

Turismen är av stor betydelse för den lokala ekonomin. Nelspruit är porten till den kända Kruger nationalpark. Turister på väg till Mozambique övernattar också här. I motsatt ordning gör folk från Mozambique och Swaziland sina månadsinköp i Nelspruit. 

Flygplatser

Stadens flygplats ligger en mil nordost om Nelspruit. Kruger Mpumalanga internationella flygplats når man enkelt med hyrbil. Från stadens centrum följer man motorvägen N4 och svänger norrut vid Karino. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Tack vare fotbolls-VM 2010 har den allmänna busstrafiken förbättrats betydligt. Bussar går till flera olika resmål inom och runtom staden men också till Kruger nationalpark.

Trafik och parkering

En hyrbil är ett idealiskt transportmedel för att upptäcka Nelspruit och dess omgivningar. Vägarna och skyltningen är bra. Runt om Nelspruits centrum finns det pendelparkeringar där man kan parkera sin bil för att fortsätta resan med kollektivtrafik. 

Hotell

För att inleda ett besök till Kruger nationalpark finns det ingen brist på logi i och runt om Nelspruit. Man kan övernatta på enkla pensionat men också på lyxhotell och i stugor. Nationalparken är en av Sydafrikas främsta sevärdheter. Därför rekommenderar vi att boka logi i Nelspruit i god tid. 

Externa källor

För mer information om Nelspruit rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Nelspruit

EasyTerra Biluthyrning Nelspruit jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sydafrika, men i en annan stad än Nelspruit, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sydafrika-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sydafrika du vill hyra en bil.