Biluthyrning Prestwick

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Prestwick på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Prestwick.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Prestwick

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Storbritannien
  3. Biluthyrning Skottland
  4. Biluthyrning Prestwick
EasyTerra Biluthyrning Prestwick är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Prestwick

Inledning

Prestwick är belägen i South Ayrshire, Skottland, ett område som även är känt som golfkusten. Nära staden finns det många golfbanor av hög kvalitet, ofta med vyer som får en att tappa andan. På Prestwick Old Course hölls det första öppna golfmästerskapet. Prestwick och historiska Ayr utgör en och samma stad och har varit ett populärt weekendresmål för britterna i över hundra år. Staden har en fantastisk utsikt över Firth of Clyde med ön Arrans berg i förgrunden och Mull of Kintyre i bakgrunden. Där hade Paul McCartney en gång i tiden en studio och han skrev en hyllning till området. I närheten ligger stränderna, men det är ofta mycket blåsigt. För vindsurfare är detta en utmaning. Dessutom finns det många närliggande ruiner efter slott och fästningar, kort och gott: typiskt för Skottland! 

Befolkning

Prestwick har en befolkning på 15 000 invånare.

Geografiskt läge

Prestwick ligger vid sydvästra Skottlands kust, vid Firth of Clyde. Staden gränsar till orterna Ayr och Troon.

Ekonomi

Flygplatsen är den främsta arbetsgivaren i Prestwick. Antalet passagerare har växt kraftigt sedan lågprisflygbolagen valde den här flygplatsen för sina flygningar till Glasgow. Delar av flygplatsen används av brittiska flottan som har tre helikoptrar stationerade här. Dessutom används Prestwick flygplats som träningscentrum för bland annat British Airways piloter. Turismen spelar också en betydelsefull roll. Prestwick omges av några av de bästa golfbanorna i Storbritannien och historiska Ayr lockar också många besökare.

Flygplatser

Glasgow Prestwick flygplats är belägen två kilometer nordost om staden. Det är en destination för lågprisflygbolag och Ryanair har en hangar för underhållning här. Flygplatsen har en tågstation och är enkel att nå med hyrbil. Den är belägen vid A79, precis norr om Prestwick och just på andra sidan av Prestwick Golf Club.

Kollektivtrafik

Det finn åtta lokalbussrutter till destinationer i både Prestwick och Ayr. Det finns även en regelbunden busservice (en gång i halvtimmen eller timmen) till Buchanan Street i Glasgow.

Trafik och parkering

Både i Prestwick och i Ayr är det enkelt att ta sig runt med hyrbil. Att hitta parkeringsplats är vanligtvis inte heller något problem. Ayrs centrum består delvis av ett område för fotgängare. Ayr har ett fåtal parkeringsgarage i centrum, där man kan parkera bilen under kort tid. På parkeringsplatserna i centrum kan man parkera bilen under längre tid. Vägen till parkeringsfaciliteterna är tydligt angiven på skyltar.

Hotell

För att vara en liten stad så har Prestwick ett rimligt utbud av logi. Det finns fem pensionat och fem hotell. Grannstaden Ayr har ett större utbud av logi.

Externa källor

För mer information om Prestwick rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Prestwick

EasyTerra Biluthyrning Prestwick jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Prestwick, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.