Biluthyrning Vigo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Vigo på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Vigo

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Spanien
 3. Biluthyrning Vigo
EasyTerra Biluthyrning Vigo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Vigo

Biluthyrning Vigo
Biluthyrning Vigo

Inledning

Vigo (vilket uttalas: Bigo) är den största staden i den autonoma regionen Galicien i nordvästra Spanien. Vigo är en mysig stad. Särskilt dess omgivningar inbjuder till att utforskas med en hyrbil: lugna byar, bäckar, vacker natur och naturliga stränder. Speciellt sydväst om staden finns det vackra stränder: stora och ganska fulla med folk, men det finns även intima små stränder i små bukter. 

Utanför kusten ligger det tre öar som tillsammans kallas för Islas Cíes, eller Guds öar. Det är ett fågelparadis där förtjusande vandringsstigar har stakats ut. Båtförbindelsen till öarna fungerar endast på sommaren. 

Befolkning

Vigo har omkring 300 000 invånare, men i hela stadsområdet och dess omgivningar bor det nästan en halv miljon människor.

Geografiskt läge

Staden ligger i den sydvästra delen av regionen Galicien i nordöstra Spanien, precis vid Atlanten. Vigo har ett ganska skyddat läge, vilket gör att det är torrare där än i resten av nordvästra Spanien.

Ekonomi

Det finns en stor fabrik som tillverkar Citroën-Peugeot. Hamnen är också viktig: det är världens största fiskehamn, där en av de största tillverkarna (Pescanova) har sitt högkvarter. Dessutom är Vigos hamn en omlastningsplats för containrar och en del av den är reserverad för kryssningsfartyg.   

Flygplatser

Vigo-Peinador internationella flygplats är belägen ungefär 1 mil öster om staden. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil: den ligger precis bredvid AP-9 (utfart 157). Vägen till flygplatsen är tydligt angiven. Från Vigos centrum tar man sig till flygplatsen på 10 minuter.

Kollektivtrafik

Staden har ett bra kollektivtrafiksystem: det finns hela 43 busslinjer som ansluter alla delar av Vigo till varandra. Bussarna går från 6.00 till 23.00.

Det finns också färjeförbindelse till Cangas and Moaña och under sommarmånaderna till öarna Islas Cíes.

Trafik och parkering

Vigo är en ganska livligt trafikerad stad och det är bäst att undvika att köra runt i stadens centrum. Det finns flera parkeringsgarage och platser att parkera på inuti och runtomkring stadskärnan. Det är bekvämt att ställa bilen där och utforska resten av staden till fots.

För att utforska de vackra omgivningarna är en hyrbil oumbärlig, eftersom den vackraste naturen och de mest pittoreska byarna ligger på platser som inte kan nås med offentlig transport.

Hotell

Vigo har ett bra utbud av hotell. Det är inget problem att hitta logi, oavsett om man letar efter ett billigt pensionat eller ett lyxigt hotell. Sydväst om staden finns det ett fåtal campingplatser. Om man reser till Vigo under högsäsongen är det lämpligt att boka logi i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Vigo, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Atesa
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • SIXT Rent a Car
 • Solmar
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Vigo

EasyTerra Biluthyrning Vigo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Vigo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.