Biluthyrning Ibiza

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Ibiza på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Ibiza.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Ibiza

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Ibiza
EasyTerra Biluthyrning Ibiza är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka en bil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Ibiza

Inledning

Ibiza är en av de fyra Baleariska öarna. Ibiza är den extremaste av öarna när det gäller landskapet och när det gäller den sorts människor ön lockar. Dess rykte beträffande nattlivet är sant; det är väldigt extremt och väldigt extravagant. Landskapet på Ibiza kännetecknas av det flacka området i norr, bestående av ett lapptäcke av fruktträdgårdar och skogiga kullar. 

Befolkning

Ibiza har omkring 100 000 invånare. Ibiza stad, öns huvudstad, har omkring 40 000 invånare och San Antonio, den näst största staden, har runt 16 000 invånare. Emellertid verkar ön vara mer tätbefolkad på grund av att den årligen lockar 4 miljoner turister. 

Geografiskt läge

Ibiza är en av de fyra Baleariska öarna, vilka är belägna öster om Spaniens östkust. De gränsar till Valenciabukten och Medelhavet. Ibiza ligger närmast fastlandet, på ett avstånd av ungefär 10 mil. 

Ekonomi

Jordbrukssektorn är en av pelarna i öns ekonomi, framför allt i norr där man odlar frukt; det finns många fruktträdgårdar där. Man har också många djur på ön. Jordbruket ger arbete såväl till bönder som till personer som sysslar med handel.

Den viktigaste inkomstkällan på Ibiza är turismen. I synnerhet under sommaren lockar ön många turister. Årligen kommer över fyra miljoner till ön. Ön lockar en intressant blandning av turister: hippies, modeälskare, nudister, partyfolk och massturister. Turisterna lockas av Ibizas vackra stränder, dess hippa diskotek, magnifika landskap, klippiga kuster, och så vidare.

Flygplatser

Ibiza har en flygplats, Ibizas flygplats (eller Aeroport d'Eivissa), som är belägen omkring 7 kilometer från Ibiza stad, som ligger på södra sidan av Ibizas östkust. Ibizas flygplats hanterar flyg till och från bland annat Barcelona, Valencia och andra stora europeiska städer. 

Kollektivtrafik

De flesta kommer till Ibiza med flyg. Man kan också åka till ön med båt. Det går färjor från bland annat Alicante och Barcelona. Det finns också färjeförbindelser mellan öarna. Företagen som erbjuder denna tjänst heter Transediterrane och Flebasa.

Det bästa sättet att upptäcka ön är med hyrbil. Detta gäller också för de andra Baleariska öarna: Formentera, Mallorca och Menorca. På Formentera är cyklar en utomordentlig lösning med tanke på dess storlek. Om man inte har en hyrbil kan man använda bussarna på ön. Med dessa kan man ta sig från Ibizas flygplats (eller Aeroport d' Eivissa) till Ibiza stad, såväl som från Ibiza stad till San Antonio eller Portinatx.

Trafik och parkering

Som vi nämnde ovan är hyrbilar utmärkta för att utforska Ibiza. Vägarna på Ibiza varierar från dåliga till mycket bra. De (mycket) bra vägarna är de huvudvägar som leder till turistattraktioner. De sämsta vägarna är vägar som inte leder till några turistattraktioner. Så det är knappast någon lyx att hyra en bra bil på denna vackra ö. Att parkera på Ibiza är bara ett problem vid de främsta turistattraktionerna i den bemärkelsen att man inte kan parkera så nära som man kanske vill.

Hotell

På Ibiza finns det många hotell, varierande från mycket dyra och lyxiga till billiga. De dyra hotellen ligger på de vackraste platserna, närmast turistattraktionerna. De billigaste hotellen ligger längre bort. Under högsäsong, det vill säga på sommaren, rekommenderar vi verkligen att boka i förväg och i synnerhet om man vill åka till en viss plats eller semesteranläggning.

Externa källor

För mer information om Ibiza rekommenderar vi Google och följande källor: 

Alla städer i Ibiza

EasyTerra Biluthyrning Ibiza jämför biluthyrningspriser i följande städer: