• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Dordrecht

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Dordrecht på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Dordrecht

EasyTerra Biluthyrning Dordrecht är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrningsföretag i och omkring Dordrecht

Om du letar efter en hyrbil i Nederländerna, men i en annan stad än Dordrecht, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Nederländerna-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nederländerna du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Dordrecht

EasyTerra Biluthyrning Dordrecht jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Mijlweg 73

Platsinformation för Dordrecht

Inledning

På 1100- och 1200-talen var Dordrecht en viktig handelsstad. På samma gång var det den viktigaste staden i grevskapet Holland. Stadens rika förflutna kan fortfarande beskådas i den vackra medeltida stadskärnan. I hamnen och längs kanalerna ligger ståtliga hus som tillhörde köpmännen. Uttrycket 'Desto närmare Dordt, desto värre luktar det', härstammar säkert från den tid då handlarna var tvungna att sälja sina produkter i Dordrecht innan de salufördes i andra städer, vilket tog tid och gjorde att de färska varorna hann ruttna.

Befolkning

Dordrecht har 120 000 invånare. De kallas för 'fårhuvud', på grund av en händelse som inträffade på medeltiden. Några av stadens invånare försökta smita från tullskatten genom att smuggla in ett får klätt i människokläder i staden.

Geografiskt läge

Staden ligger i den sydvästra delen av Nederländerna, där floden Merwede delas i Noord och Oude Maas. Det är av denna anledning som staden även kallas för Merwestad, även om invånarna kort och gott kallar den för 'Dordt'. Staden utgör centrumet för de så kallade Drecht-städerna: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht och Sliedrecht. Tillsammans bildar dessa städer ett industriområde som ligger i närheten av Rotterdams sydvästra del. Hur som helst är Dordrecht också belägen nära ett mycket vackert och lugnt naturområde: Biesbosch. Det är ett marskland som ligger öster om staden.

Ekonomi

Hamnen har alltid spelat en viktig roll i stadens ekonomi och det gör den fortfarande. Även om skeppsbyggnaden har blivit mindre viktigt så har Dordrecht fortfarande ett skeppsvarv. Det finns också fabriker som tillhör kemibolaget Du Pont. Metall- och träindustrin utgör också en del av den lokala ekonomin.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Rotterdams flygplats, som är den viktigaste regionala flygplatsen i Nederländerna. Den har förbindelser till europeiska huvudstäder och semesterorter.

Kollektivtrafik

Alla stadens förorter är lätta att nå med stadsbussar som avgår i genomsnitt en gång i kvarten. Den centrala bussterminalen ligger på Spuiboulevard. Den så kallade stadsbussen (linje 20) kör till hjärtat i den gamla delen av staden.
Eftersom Dordrecht är omgiven av floder så har den också båtförbindelser till platser i närheten: vattenbussar till Zwijndrecht, Papendrecht och Sliedrecht och en snabbfärja till Rotterdam.

Trafik och parkering

Det är lätt att nå Dordrecht via motorvägen A16 (Rotterdam-belgiska gränsen) och via A15 (Rotterdam-Nijmegen). Dessa vägar leder till den östra delen av Dordrecht genom N3, vilken också kallas Randweg (ringvägen).

Dordrechts centrum är bilfritt. Det spärras av genom flyttbara pålar som man ställer ut på gatorna. Dessa flyttas bara vid av- och pålastning.

I och runtomkring centrum finns fyra parkeringshus och tre parkeringsplatser. Vägen till parkeringsfaciliteterna anges på skyltar längs den så kallade P-rutten. Två parkeringsområden är gratis: P-Energiehuis och P-Weeskinderendijk. Det går en buss mellan dessa två parkeringsområden och stadens centrum. Nära centralen finns två infartsparkeringar. Från stationen tar det ungefär 10 minuter att promenera till centrum.

Hotell

Dordrecht har ett måttligt antal hotell. Det finns inga fyr- eller femstjärniga hotell, men det finns lyxiga lägenheter nära den plats där floderna Oude Maas, Noord och Merwede korsar varandra. Om man inte vill bo på ett särskilt hotell är det inte nödvändigt att boka i förväg. Ett mycket speciellt ställe som man kan bo på är 'Bed and Bread aan de Haven' (i hamnen). Det har bara tre rum, men är vackert dekorerat. Det ligger i en gammal byggnad i den enda hamn i Dordrechts centrum som fortfarande används.

Externa källor

Om du vill veta mer om Dordrecht rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  80 km/h
 • Språk
  Dutch

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Nederländerna
 3. Biluthyrning Dordrecht